Els camps de presseguers i nectariners d’Aitona (Segrià) han consolidat el seu èxit gràcies a les rutes florals. Durant les darreres setmanes el ressò mediàtic del municipi i el seu entorn natural han estat presents en molts mitjans gràcies a uns paisatges bucòlics i a les diverses activitats que ens han mostrat la belesa dels seus camps.

Si bé és cert que en edicions anteriors la presència de visitants i curiosos havia estat nombrosa, el fenòmen ha viscut el seu punt àlgid aquest 2017. Des de l’ajuntament, destaquen que enguany hi ha hagut més de 6000 visitants de tot el territori que s’han apropat per gaudir d’aquest característic paisatge rosat amb les rutes guiades que organitza per cinquè any l’ajuntament, amb la col·laboració de voluntaris de la població, en el marc del projecte Fruiturisme, que ha comptat també amb el nou web corporatiu www.fruiturisme.cat a través del qual els interessats s’han inscrit per fer les diferents rutes.  A les sis rutes existents per donar a conèixer la fruita i la floració dels camps d’Aitona, enguany s’hi han incorporat tres nous espais de turisme religiós.

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha destacat que l’èxit d’aquest projecte és el resultat del treball no només de l’ajuntament, sinó de tots els vilatans que han col·laborat en tasques d’organització i per mostrar els camps i les rutes. Tot plegat, afirma, per demostrar que al Baix Segre es poden tenir estampes que no tenen res a envejar a altres indrets del món.

Aquestes postals que han emplenat pàgines de diaris i informatius de televisió no acaben aquí. Malgrat que el període de floració està pràcticament al seu final, encara s’hi acosten turistes que poden descobrir més secrets del territori i la cultura d’Aitona i les Terres de Lleida. A més, el projecte Fruiturisme abraça totes els estacions de l’any i el consistori ja esta treballant en les novetats que incorporarà aquesta iniciativa exitosa.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI