La 29a edició de la Fira de Titelles de Lleida comptarà amb la participació de 26 companyies, dues menys que en la darrera edició. Són deu catalanes, vuit de la resta de l’Estat i vuit més internacionals, que oferiran 26 espectacles dels quals 5 seran estrena absoluta, 2 estrena a l’estat espanyol, i 9 s’estrenaran per primer cop a Catalunya.

Un d’aquests últims ha estat escollit per inaugurar la fira. Es tracta de l’espectacle ‘Alícia i les ciutats invisibles’, d’Onírica Mecànica, una versió d’Alícia al País de les Meravelles, de Lewis Carroll. Un dels directors del certamen, Oriol Ferre, ha explicat que tot i que tradicionalment es tendia a inaugurar amb un espectacle internacional, enguany ho farà una companyia de Múrcia.

“Estem molt satisfets perquè juguen amb les noves tecnologies i es tracta d’un espectacle de gran format on no hi ha titelles tradicionals”. El certamen, que tindrà lloc els dies 4, 5 i 6 de maig, ha programat un total de 101 actuacions (deu més que l’any passat) per a diferents públics en 27 espais distribuïts arreu de la capital del Segrià. De cara a l’any que ve, que celebraran les 30 edicions, estan organitzant inaugurar el certamen a la Llotja de Lleida.

La 29 edició de la Fira de Titelles de Lleida comptarà amb la participació d’uns 150 programadors i d’uns 300 professionals. El certamen, organitzat pel Centre de Titelles de Lleida i l’Ajuntament de Lleida, espera una afluència de 40.000 espectadors i compta amb un pressupost de 178.800 euros.

Enguany, a més, la Fira de Titelles de Lleida arriba a la seva 29a edició amb tres premis sota el braç. Han estat guardonats en els Premis Nacionals de Cultura 2018, en els Premis Comerç i Turisme de la Ciutat de Lleida 2017 i amb el Premi Internacional Ciutat de Lleida.

Podeu reviure l’edició e l’any passat en el següent enllaç! https://www.teleponent.cat/cap-setmana-espectacles-fira-de-titelles/
ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here