Les valoracions dels assistents han destacat l’aposta de la Fira per la innovació i per la cultura de l’oli, catalogant-la com la millor fira oleícola de Catalunya amb diferència, i de les millors fires alimentàries de l’Estat. S’ha destacat també la importància dels agermanaments i la novetat de les visites guiades a la població que, juntament amb el ple hoteler i als restaurants, han proporcionat un elevat retorn a la comarca, incentivant la promoció turística, i amb un impacte econòmic molt positiu.

Nova mobilitat. Patinets elèctrics. La Paeria

L’alcalde de les Borges, Enric Mir, ha anunciat que “s’ha aconseguit el propòsit que ens havíem marcat fa 6 anys, de situar la Fira a l’alçada de la qualitat de la del producte que representa. Compartim un sentiment de gran, gran satisfacció”. Mir també ha volgut remarcar que la ciutat ha estat capital informativa de Catalunya durant aquests 3 dies després d’haver rebut la visita de la presidenta del Parlament, 3 consellers destacats, la coordinadora general del Partit Demòcrata, Marta Pascal, i la dibuixant i ninotaire Pilarín Bayés; i de que també s’hagin volgut apropar al recinte firal, pel seu compte, Inés Arrimadas i Xavier Garcia-Albiol.

D’altra banda, durant l’última tarda de Fira ha tingut lloc un tast i degustació d’orujo i licor de cafè de la mà de Gabarró & Freixa amb orelletes a càrrec de l’Associació de dones la Rosada i M. Pilar Arbós “Dulzuratus”.

Seguidament, s’han dut a terme dos xou cookings; el primer, impartit pel xef Xavier Benet, i el segon per  l’Escola d’Hoteleria de Lleida. Les Obagues Talma de Juneda han presentat i han ofert un tast de productes de la lleteria i el Molí Duran-Celler Petit Duran ha organitzat un tast guiat de vins Mas Fogonussa. Per la seva part, l’Hort de Ca la Cistellera de Juneda ha presentat un tast de productes ecològics.

Finalment, a l’Espai Gastronòmic del pavelló de l’Oli ha tingut lloc l’acte de clausura del recinte firal a càrrec de Xavier Benet, cuiner de l’Hostal Benet, el restaurant de les Borges recomanat com a Bib Gourmand a la Guia Michellin; que ha elaborat un plat per aquesta ocasió tan especial, anomenat “Viatge a les Garrigues”, amb 24 ingredients que fan referència als 24 pobles que integren la comarca. Durant l’acte, que també ha comptat amb la presència del Paer en cap de Lleida, Àngel Ros, s’ha lliurat el Premi del Públic al Millor Oli de la 54a Fira, escollit per votació popular a l’espai Oli Bar al llarg dels tres dies de fira, que ha estat per la Cooperativa Camp de Cervià.

ilerdent

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.