afrucat

ilerdent

El director general d’Afrucat, Associació Empresarial de Fruita de Catalunya, Manel Simón, ha comunicat aquest dimecres a l’Assemblea General Ordinària de l’entitat el compromís del Ministeri d’Agricultura de reserva pressupostària de 10 MEUR per sufragar els ajuts a les centrals fruiteres.

Uns ajuts que arriben arran de les gelades de l’abril que han provocat importants pèrdues en fruita dolça de pinyol. El ministeri ha demanat a les comunitats autònomes afectades que aportin una quantitat similar. La presidenta d’Afrucat, Montse Baró, s’ha felicitat per la ràpida resposta de les administracions i ha recordat que l’objectiu comú ha de ser poder recolzar totes les centrals amb base productiva i assegurar-ne el futur davant el que ha estat una afectació climatològica històrica.

Carmel Mòdol, secretari d’Alimentació, present a l’Assemblea, ha notificat als assistents la predisposició plena del Departament a aportar aquests diners i ha dit que tancaran les condicions de l’ajut la setmana que ve.

Simon també ha destacat que tant el Ministeri com el Departament han treballat la proposta d’ajuts utilitzant com a base el model dissenyat per Afrucat.

Després de les gelades de l’abril, l’Associació va traslladar a les administracions catalana i espanyola una proposta de Pla d’Ajuts que es basava en un estudi dels costos fixes que les empreses no podien evitar ni cessant temporalment la seva activitat.

L’estudi , a més, posava de manifest el perill que corrien moltes centrals fruiteres a causa de les pèrdues de producció que podien dur-les a tancar.

Afrucat va quantificar les pèrdues de les centrals en 8 cèntims per cada quilo de fruita que no s’entraria aquest any respecte a un any normal.

Per a poder fer el càlcul de manera objectiva, l’associació comparava la mitjana dels quilos que havia treballat la central en els darrers anys amb els que podia treballar enguany i si el descens superava el 30% aquesta central ja era susceptible de rebre l’ajut.

Segons el director general d’Afrucat, aquest ajut està dissenyat només per a centrals que tenen base productiva pròpia i no per aquelles que es dediquen exclusivament a comprar i vendre.

D’altra banda, ha afegit que proposen a les administracions que les dates de la minva de producció es facin en base a les dades extretes de la DUN i utilitzant també les acreditacions de volums entrats a les centrals enguany. ACN

Globallleida-Àrea d'emprenedoria i empresa-

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquesta web t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Teleponent com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Teleponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Webempresa. (https://www.webempresa.com/aviso-legal.html). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.