Per sisè any consecutiu Alfarràs (Segrià) s’abocarà al llarg d’un cap de setmana en les possibilitats que dóna la cuina de la truita de riu, un peix d’aigua dolça que és el producte estrella d’aquesta població i que en aquest cas es pesca al riu Noguera Ribagorçana. El xef i cuiner del restaurant La Boscana de Bellvís, amb una estrella Michelin, Joel Castanyé, farà el pregó inaugural de la 6a edició de la Mostra Gastronòmica de la Truita de Riu d’Alfarràs que se celebra des d’aquest divendres, 21 d’abril, i fins al diumenge 23. L’Escola d’Hostaleria de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la Mostra i s’ha fet en el marc d’un dinar on tots els plats han estat cuinats a base de truita de riu. L’alcalde de la població, Kléber Esteve, ha destacat el negoci que genera a la zona aquest peix, tant pel que fa a la pesca esportiva com al seu consum. Aquest certamen ofereix durant tot el cap de setmana la possibilitat de gaudir de plats i tapes elaborats amb truita de riu d’Alfarràs en els bars i restaurants de la vila.

Els actes de la 6a mostra de Truita de Riu d’Alfarràs començaran divendres, 21 d’abril, amb un taller de Pesca de la Truita de Riu a l’Escola Pinyana, amb els alumnes de cicle superior d’educació primària, a càrrec de la Societat de Pescadors Esportius Ribagorçana. Després del taller i d’un esmorzar, la mateixa societat farà una solta i repoblació de truites al riu Noguera Ribagorçana. A la tarda, hi haurà un taller de pesca al Pont Medieval pels mateixos alumnes i, després es farà una ruta cultural i turística per la vila i la piscifactoria Santa Ana. Al vespre, alguns restauradors locals oferiran una degustació de tapes.

Dissabte, la 6a Mostra de la Truita de Riu d’Alfarràs ha previst començar amb el 4rt Open de Pesca de Primavera i la ruta cultural i turística ‘Coneix el món de la Truita Irisada’ que s’iniciarà a les deu de matí des de la plaça Sant Pere. A mig matí el cuiner de la Boscana, Mateu Blanch i Cal Gumer Events faran un taller de cuina creativa amb Truita de Riu d’Alfarràs davant de l’Ajuntament. Després, i al mateix espai, la bloguera Anna Hallado de ‘Canela en rama’ oferirà un showcooking i, finalment, es farà un maridatge de Truita de Riu d’Alfarràs a ca la Ferratina.

Durant tot el matí hi haurà portes obertes de l’Escola Agrària d’Alfarràs, amb xerrada i visita de les instal·lacions. El vespre també hi haurà degustació de tapes amb food-trucks i restauradors locals.

Text ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.