Les manifestacions van acabar amb diverses càrregues policials pel centre de Barcelona, amb el resultat de 100 persones ateses per ferides de diversa consideració, segons dades del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Del total, 92 persones van ser ateses a Barcelona –en tots els casos de caràcter lleu excepte un menys greu i dels quals 23 eren agents dels Mossos d’Esquadra-, 7 a Lleida i un a Tarragona, també lleus.

La protesta convocada pels Comitès de Defensa de la República davant la subdelegació del govern espanyol a Lleida ha viscut escenes de tensió entre els manifestants i els Mossos, que han carregat diverses vegades per evitar que els concentrats poguessin arribar fins a les portes de l’edifici. La mobilització, amb el lema ‘Trenquem les cadenes de la repressió’, ha arribat a congregar unes 3.000 persones, xifra que s’ha reduït a uns quants centenars quan han començat els enfrontaments amb la policia.

Els manifestants han omplert la plaça de la Pau i bona part de la Rambla de Ferran a l’altura de la subdelegació del govern espanyol. Els moments més tensos s’han viscut quan desenes de concentrats han desbordat el cordó policial per acostar-se a l’entrada de l’edifici, que és quan els Mossos han tret les porres per fer-los retrocedir. Hi ha hagut persones ferides i també s’ha hagut d’atendre algun dels agents. Almenys un manifestant, un veí de Lleida de 18 anys, ha estat evacuat en ambulància ferit al cap, suposadament, per un cop de porra.

Malgrat tot, durant la protesta s’ha penjat una estelada i una pancarta demanant la llibertat dels presos polítics a la façana de la seu de l’executiu espanyol a la capital del Segrià, on també s’han llençat ous, llaunes i altres objectes. Les consignes que més s’han cridat són “Puigdemont, el nostre president”, “Llibertat presos polítics” i “El vostre conseller és a la presó”, dirigit als Mossos en referència a Joaquim Forn.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here