Disposats a programar-nos cinematogràficament per als propers dies, la nostra selecció passa per una pel·lícula d’aventure fantàsticas de l’autora de Harry Potter i la seva primera història feta directament pel cinema, ‘Animales fantásticos y donde encontralos’; una altra aventura però més real, inspirada en l’explosió d’una refineria al golf de Mèxic i que es va convertir en el més gran abocament de petroli al mar de tota la història, ‘Marea negra’; una comèdia rural que preten seguir l’èxit de títols corals de l’estil de ‘8 apellidos,…’, ‘Villaviciosa de al lado’, una altra comèdia esbojarrada centrada en les vigílies de Nadal, ‘Fiesta de empresa’ i un drama que vol posar en valor les coses senzilles a ‘El faro de las orcas’.
‘Animales fantásticos y donde encontrarlos’

Animales fantásticos y donde encontrarlos és una nova aventura que ens porta de nou al món màgic creat per J.K. Rowling i que en aquest cas, i per primera vegada no s’inspira en cap llibre, sinó que ha estat creat directament pel cinema. L’ácció de la pel·lícula que apareix en tots els formats domèstics comença en 1926 quan Newt Scamander acaba de completar un viatge per tot el món per trobar i documentar una extraordinària selecció de criatures màgiques. Arribant a Nova York per fer una breu parada en el seu camí, on podria haver arribat i sortit sense incidents…però no per un Muggle anomenat Jacob, un cas perdut de màgia, i la fugida d’algunes criatures fantàstiques de Newt, que podrien causar problemes el món màgic i al món Muggle.
La pel·lícula està protagonitzada per Katherine Waterston, Donen Fogler, Ezra Miller, Samantha Morton, Jon Voight, Ron Perlman i Colin Farrell.
La pel·lícula suposa el debut en escriptura de guions de J.K. Rowling i es va inspirar a partir del llibre, Animales fantásticos y donde encontrarlos, de Hogwarts escrit pel seu personatge Newt Scamander.
L’equip creatiu entre bastidors va incloure a l’oscaritzat director de fotografia Philippe Rousselot (El río de la vida, les pel·lícules de Sherlock Holmes), el dissenyador de producció i tres vegades guanyador a l’Oscar, Stuart Craig (El paciente inglés, Las amistades peligrosas, Gandhi,…).
Animales fantásticos y donde encontrarlos es va gravar en els estudis de Warner Bros. Studios de Leavesden, que va ser la casa de les pel·lícules de Harry Potter durant una dècada. A més, es van gravar algunes escenes en exteriors a Liverpool, Anglaterra.
‘Marea negra’

El 20 d’abril de 2010, es va produir un dels més grans desastres de la història provocats per l’home, en la plataforma Deepwater Horizon, en el golf de Mèxic. La pel·lícula segueix una història vital que molts no han vist: la història dels 126 membres de la tripulació a bord de la Deepwater Horizon aquest dia, atrapats en les circumstàncies més angoixants imaginables. Es tractava de treballadors qualificats que realitzaven un torn esgotador amb l’esperança de tornar aviat amb les seves famílies i les seves vides en terra ferma. En un instant, van haver d’afrontar el seu pitjor moment, obligats a fer apilament de tot el seu valor per lluitar contra un incontenible infern abrasador a la meitat del mar i, quan tot semblava perdut, salvar-se uns a uns altres.
La plataforma petrolífera de perforació a grans profunditats de la costa de Louisiana –la Deepwater Horizon– va mantenir en suspens a tothom quan va patir una devastadora rebentada, un incendi i un abocament de petroli gairebé imparable en el fons marí. Durant 87 dies, milions de persones van observar, amb el cor en un puny, com s’abocaven més de 50.000 barrils de cru al dia des del fons marí al golf de Mèxic. Es convertiria en el major abocament de petroli accidental en el mar de tota la història. Un fràgil ecosistema marí va quedar pendent d’un fil, molta gent es va quedar sense feina i va fer saltar les alarmes quant al veritable cost i els perills de les perforacions petrolíferes a grans profunditats.
Marea negra, que també s’edita en dvd i bluray porta aquesta història a la gran pantalla i ofereix una apassionant visió d’aquest món que s’oculta després del desastre global que es va cobrar les vides d’onze treballadors.
‘Villaviciosa de al lado’

No tenemos sueños baratos: canviar el nostre modest utilitari per un descapotable de luxe, deixar el nostre tercer sense ascensor per un xalet amb piscina i pista de pàdel… o, simplement, la satisfacció de fer-li al nostre cap una sonora botifarra són algunes de les coses que podríem fer si ens convertíem en milionaris de la nit al dia. Però… què passaria si es complís aquest somni? Què passaria si et toqués la loteria, trobessis la solució a tots els teus problemes, però no poguessis cobrar el premi perquè en fer-ho tothom descobriria la teva afició a freqüentar a senyoretes de moral distreta?
Això és el que ha passat a Villaviciosa de al Lado, una tranquil·la localitat que ha resultat tocada per la vareta de la sort sent agraciada amb el primer premi de la loteria. A Villaviciosa es troba el Club Momentos, un local de trobades, que va adquirir el número premiat i que ha repartit el premi en nombroses participacions entre els seus clients.
És llavors quan sorgeix el dilema: ser milionari però carregant amb l’etiqueta de puter, o seguir en números vermells, però amb una moral impol·luta. Un dilema que converteix aquest somni en un veritable malson.
‘Fiesta de empresa’

Quan la consellera delegada (Jennifer Aniston) de Zenotek intenta tancar la sucursal del cap sigrant del seu germà (T.J. Miller), aquest i el seu director tècnic (Jason Bateman) hauran d’organitzar, amb l’ajuda dels seus companys de treball, una èpica festa nadalenca d’empresa amb la finalitat d’impressionar a un possible client i tancar una venda que salvaria tots els seus treballs. Però la festa aviat se’ls acaba anant de les mans, convertint-se en un batibull fora de control.
Fiesta de empresa està signada pels dels directors Will Speck i Josh Gordon (Patinazo a la gloria). En un altre temps, la festa de Nadal de l’empresa era una tradició molt esperada, una nit èpica de tabola i borratxera en la qual es difuminen les línies que separen als companys de treball dels amics i als empleats dels patrons. No obstant això, atès que el desenfrenament d’aquesta nit solia deixar com a seqüela innombrables ressaques, plets i setmanes de disculpes embarassosses, uns departaments de recursos humans afligits d’excés de zel van acabar convertint-les en actes sobris, formals i aptes per a tota la família que coneixem avui dia com a festes d’empresa.
‘El faro de las orcas’

La història es desenvolupa en Península Valdés, Patagonia, un privilegiat racó del planeta on la força de la naturalesa expressa poderosament el seu llenguatge universal. Basada en fets reals, té per eix la cerca dels valors essencials de la vida i la seva trobada en les coses simples i en la saviesa de la Naturalesa.
Un dels personatges centrals és Beto Bubas, un guardafauna que des de fa quinze anys viu aïllat en un remot far de la costa argentina de la Patagonia. Des de la mort de la seva dona i el seu fill en un tràgic accident, Beto va decidir aïllar-se del món i la seva vida gira entorn de les orques que freqüenten les platges del far per caçar llops marins. La seva relació amb elles és tan especial que fins i tot es fica en el mar i juga amb elles.
Un bon dia apareixen pel far una mare amb el seu fill. Han vingut des d’Espanya buscant una última oportunitat perquè Tristán millori de l’autisme que pateix. Lola, la seva mare, està convençuda que Beto i la seva relació amb les orques li poden ajudar. La idea de viatjar fins al far sorgeix després de veure la reacció de Tristán, recolzant les seves mans enfront de la pantalla de televisió, mentre emetien un documental de Beto i la seva especial relació amb orques salvatges. En aquests animals va percebre un estrany estímul que podria significar la seva millora.
Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.