Aquest divendres ha obert portes la 57a edició de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que se celebra a les Borges Blanques amb la presència de 94 expositors, 32 dels quals són productors i elaboradors d’oli d’oliva.
La Fira de l’Oli d’enguany arriba al final d’una campanya marcada per la sequera, que han fet caure la producció a la meitat a la DOP Les Garrigues, i per uns preus “ruïnosos” que són conseqüència sobretot de l’increment de producció al sud d’Espanya.
Els visitants de la Fira de l’Oli poden gaudir fins diumenge de tastos, maridatges, presentacions, entre moltes actes activitats, amb l’oli d’oliva verge extra com a gran protagonista. L’encarregada d’inaugurar la fira ha estat la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs.
L’oli d’oliva verge extra, el gran protagonista de la Fira
La 57a edició de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues compta enguany amb la presència de 94 expositors, una trentena dels quals són productors o elaboradors d’oli, mentre la resta ofereixen altres productes alimentaris de proximitat i serveis. Un any més la fira també oferirà tasts, maridatges i presentacions, entre moltes actes activitats. Una de les novetats és el nou espai dedicat a La Cuina de l’Oli, que se suma a l’espai Aliments del Territori i Tu.
Tretze xefs catalans de primer nivell hi oferiran demostracions gastronòmiques entre els quals Marc Ribas, del restaurant Panot i presentadors dels programes ‘Cuines’ i ‘Joc de Cartes’; Luis Bonillo i Jesús Gimena, de l’Aula Gastronòmica de Lleida; Pep Moreno, del restaurant Deliranto de Salou; Jordi Pallàs, del restaurant Aimia de Lleida; Jordi Pané, de Cal Xirricló de Balaguer; Mateu Blanch, del Caravista de Lleida; Xixo Castaño, de Malena de Gimenells; Vicent Guimerà, de l’Antic Molí d’Ulldecona, o Ada Parellada, del Semproniana i encarregada de clausurar enguany el certamen.
Una altra novetat serà el nomenament del primers ambaixadors de l’Oli de Qualitat de Catalunya, que seran l’empresari Tatxo Benet i la presentadora Ares Teixidó, que seran proclamats dissabte a la tarda. El certamen també distingirà el cuiner Josep Lladonosa i Giró amb el Premi Cultura de l’Oli 2020. Així mateix, la fira s’agermanarà enguany amb l’associació de productors de vacum Asoprovac Catalunya i amb el Gremi de Forners de les Terres de Lleida. Aquesta tarda es donaran a conèixer els premis als millors olis del certamen, en un acte presidit per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà.
Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.