L’emblemàtica escultura d’Indíbil i Mandoni de Lleida, ubicada a l’Arc del Pont, va aparèixer dilluns a la nit sense llança. Els guerrers ilergets porten, entre d’altres, una falcata, unes cadenes i una llança.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, ha apuntat que es tractaria d’una “bretolada” duta a terme per persones que “no estimen ni tenen cura de la ciutat”. Des de l’Ajuntament de Lleida calculen que l’acte vandàlic hauria passat en cap de setmana i la Guàrdia Urbana de Lleida ha obert una investigació per aclarir els fets. Mestres ha assegurat que l’Ajuntament de Lleida encarregarà a un ferrer que reprodueixi la llança de bronze arrancada i reparar així l’escultura. Indíbil i Mandoni és una de les icones de Lleida i està ubicada a l’Arc del Pont, a l’antiga entrada de la ciutat, pel Pont Vell. Són dos guerrers ilergets que, a més de la llança desapareguda, porten una falcata i unes cadenes.

Tot i que aquesta és la primera vegada que aquesta estàtua pateix un acte vandàlic, segons recorda la regidora, a Lleida ja ha passat altres vegades en altres monuments. És el cas de l’estàtua de Lluís Companys situada davant del Teatre de l’Escorxador de la ciutat, que va aparèixer amb pintura vermella el mes de març d’aquest 2017 o l’estàtua del fundador de l’Aplec del Caragol, Manolo Calpe, als Camps Elisis, que va aparèixer a terra dies abans de l’última edició de la festa, com ha recordat Mestres.

 

En aquest sentit diumenge passat el monument dedicat a Lluís Companys al seu Tarròs natal va ser objecte d’un acte vandàlic al robar uns desconeguts un relleu i fer-hi una pintada en la qual només s’entenia la paraula “Franco”. Així mateix, l’estàtua del fundador de l’Aplec, Manolo Calpe, ubicada al costat dels Camps Elisis, va aparèixer a terra poc abans de l’última edició de la festa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here