La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres, la presentació de la nova fira del comerç, industria, artesania i productes de proximitat de Bellcaire d’Urgell, que rep el nom de FiraBell i que tindrà lloc el 28 de maig.

La presentació ha comptat amb la presència de la vicepresidenta segona, Rosa Pujol, que ha acompanyat l’alcalde de Bellcaire, Jaume Montfort; els regidors de l’ajuntament, Ignasi Navau i Elisa Romero, així com el vicepresident de l’Associació d’Empresaris Productors de Venda i Proximitat de Catalunya, Llorenç Llop.

El certamen s’incorpora al calendari de fires que els municipis de les comarques de Lleida organitzen amb la voluntat de ser una mostra dels productors locals i de donar a conèixer aquest poble de la comarca de la Noguera, segons ha explicat l’alcalde del municipi, Jaume Monfort.

Aquesta fira rep el suport de la Diputacio de Lleida, ja que promocionen i donen a conèixer els productes de proximitat i de qualitat dels pobles petits agrícoles, tal i com ha afirmat la vicepresidenta Pujol, qui ha felicitat l’alcalde per engegar aquesta nova iniciativa que compta amb el següent programa:

L’alcalde Jaume Montfort ha indicat que la fira comptarà amb la participació d’un gran nombre de productors locals i comerços. Seran 32 parades del municipi a les que s’han d’afegir una trentena més de productors forans. També ha indicat que els quatre restaurants de Bellcaire d’Urgell se sumaran a aquesta iniciativa firal oferint als visitants menús elaborats amb productes de la zona.

La fira s’organitzarà a l’aire lliure i s’ubicarà a la plaça del Mercat, el carrer Major i el carrer del Nord.

Cal destacar que la fira es vol especialitzar en l’agricultura i la ramaderia ecològica. Per aquest motiu, compta amb el suport de l’Associació d’Empresaris Productors de Venda i Proximitat. El seu vicepresident, Llorenç Llop, ha explicat que es vol ajudar al pagès a divulgar el seu producte i al consumidor a conèixer el que menja i d’on ve.

Per aquest motiu, al programa d’activitats de la fira està previst, pel matí, un tastet de productes de proximitat a càrrec de Sergi de Meià de l’Institut Català de la Cuina. I pels més menuts, a la tarda, un taller de cuina a càrrec de Pere Castells amb la col·laboració de l’escola pública Bonavista. També es farà un concurs de fotografia a través de l’aplicació Instagram on tots el que hi vulguin participar hauran de fer servir l’etiqueta #firabell.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.