pintura
Imatge d'una de les obres aportades a l'exposició de pintura flamenca

Demostrant un cop més que la diversió i la pedagogia poden anar de la mà, Caixalòcum serà present enguany a Cucalòcum amb l’activitat “Fes-te un gran pintor”, en la que els infants podran “pintar” i acolorir quadres de grans pintors flamencs i holandesos dels segles XVI i XVII. A més de recrear obres d’aquells grans artistes, com un retrat o una natura morta, en dibuixos que tindran “volum” (element en relleu), els petits i els seus acompanyants adults podran fotografiar-se amb atrezzo d’època en un photocall que recrearà un quadre de l’escola flamenca.

L’objectiu de l’activitat, segons els organitzadors, és “atansar fills i pares al món de la pintura, en aquest cas flamenca, a partir d’una activitat amena i informal” relacionada a més amb l’exposició “Pintura Flamenca i Holandesa al Museu de Ginebra” actualment exhibida a Caixafòrum Lleida i que també inclou visites especials per a famílies.

L’exposició “Pintura Flamenca i Holandesa al Museu de Ginebra” es pot veure fins al 14 de gener a Caixafòrum Lleida. A través d’una selecció d’obres dels Musées d’Art et d’Histoire de Genève (quadres de devoció, pintura d’història, retrats, escenes de gènere, paisatges i bodegons que representen l’esplendor de l’art flamenc i holandès dels s. XVI i XVII), la mostra permet apreciar els artistes i els gèneres principals d’un dels períodes més pròspers de la història de la pintura europea.

La inauguració de Cucalòcum (Parc de la Infància i la Joventut de Lleida) i Cucaesport tindrà lloc aquest dimarts a les 12.00 h al Pavelló 4 de Fira de Lleida i anirà a càrrec de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros. Recordem que la 27a edició de Cucalòcum i l’12a edició de Cucaesport tindran lloc del 26 de desembre al 4 de gener als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb 50 activitats lúdiques, esportives, formatives, solidàries i de sensibilització social. L’horari del parc anirà de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h. El dia 1 de gener el parc romandrà tancat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here