tadeo
Imatge de 'Tadeo Jones 2' amb una important producció catalana

Catalunya se situa al capdavant de les pel·lícules i sèries d’animació que es produeixen a l’Estat. Segons el ‘Llibre Blanc de l’Animació Espanyola’ realitzat Diboos, la Federació Espanyola d’Associacions de Productores d’Animació, el 31% de les produccions animades de l’any 2017 van tenir participació catalana. Aquesta bona salut de l’animació a Catalunya, amb inversions públiques i privades, però, podria veure’s afectada a la baixa pel “context polític” actual. Així ho reconeix el president de Diboos, Carlos Biern, que aquest dijous ha presentat un avanç del Llibre Blanc, a l’Animac, a Lleida. “Provablement disminuiran els projectes d’animació a Catalunya però esperem que l’impacte sigui petit, perquè els artistes visuals realment estan molt contents amb l’amor pel Manga, la feina feta per l’Animac i els bons professionals que hi ha a Catalunya”, reconeix Biern. Tots els detalls del Llibre Blanc de l’Animació Espanyola es faran públics per Setmana Santa. Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, se celebra a Lleida del 22 al 25 de febrer.

L’espai Networking and Pitch, aparador d’Animac dedicat al sector professional, ha acollit aquest dijous la presentació El ‘Llibre Blanc de l’Animació Espanyola’, una selecció d’11 projectes dins l’apartat Incubator, la revisió del porfolio dels nous talents i una vintena d’empreses i entitats en el Market Pitch.

Biern s’ha mostrat convençut que l’audiovisual està canviant, com ja ho va fer el llibre o la música i que en l’àmbit de l’animació, hi ha una necessitat de continguts familiars. Quan hi ha una estrena d’animació als cinemes, per exemple, sempre ha liderat les taquilles. Aquest últim anys hi ha l’exemple de Tadeo Jones. Per altra banda, la realitat virtual o l’ús d’intel·ligència artificial, assegura és una de les bases per arrancar en l’àmbit internacional.

El president de Diboos també ha explicat que a nivell general, a tot l’estat espanyol, amb els projectes de sèries, llargmetratges i efectes visuals que s’estan posant en marxa, es calcula duplicar en dos anys la facturació de les empreses d’animació i passar dels 800 milions d’euros anuals actuals als 1.200-1.400 milions facturats de cara al 2020.

La Federació Espanyola d’Associacions de Productores d’Animació està formada per les principals associacions del sector (AEPA – Associació Espanyola de Productors d’Animació i PROANIMATS – Associació Catalana de Productors d’Animació) i analitza l’estat actual de la indústria espanyola de l’animació i les tendències de futur, amb l’objectiu de servir com a guia de referència per al sector.(acn)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here