Catalunya és la comunitat autònoma amb un IRPF més en el tram de 30.000 euros de renda, el més voluminós, amb un tipus autonòmic del 20,19%; mentre que ocupa la cinquena posició en el cas dels sous de 60.000 (28,29%) i la desena en els de 120.000 (36,68%).
Són les principals conclusions d’un estudi realitzat per la delegació catalana de l’Associació Espanyola d’Assessors Fiscals.
Catalunya com la resta de comunitats té potestat per regular fins al 50% de l’escala general d’aquest impost, una cessió que permet legislar a l’alça o a la baixa el tipus, indica l’associació d’assessors fiscals.
L’informe apunta que la diferència en el tram de 30.000 entre un contribuent català i madrileny és de 312 euros a favor del segon.
I és que Catalunya liderant l’escala de tributació aplicable a una renda de 30.000 euros (20,19%), mentre que la Comunitat Autònoma de Madrid és la de menor tributació, amb un tipus mitjà de 19, 04%.
Aquesta diferència, traduïda a valors absoluts i sense considerar l’impacte de les deduccions, indica que entre un català i un madrileny amb una renda de 30.000 euros, la diferència és de 321,10 euros a favor del madrileny.
Segons els assessors fiscals, els catalans “són els que més percentatge d’IRPF paguen al tram de més impacte de recaptació a nivell estatal”, ja que, segons l’Institut Nacional d’Estadística durant el 2020 el salari mitjà a jornada completa de l’Estat se situa en 27.099,60 euros.
L’anàlisi considera tres situacions de rendes anuals, una primera de 30.000 euros, una altra de 60.000 i una altra de 120.000 euros d’un contribuent solter, sense fills, amb rendes procedents exclusivament de la feina i aplicant les reduccions establertes a la normativa per a aquest tipus de rendiments i pel mínim personal.
Per una renda de 60.000 euros anuals, Catalunya ocupa la cinquena posició i tributa al tipus mitjà de 28,29%.
La primera posició l’ocupa Extremadura, amb un tipus mitjà de 28,93%. Per contra, Madrid és la que té menor tributació, amb un tipus mitjà de 27,43%.
En valors absoluts, la diferència de tributació d’un madrileny i d’un català és 501,51 euros anuals.
Per a una renda de 120.000 euros anuals, Catalunya ocupa el desè lloc, amb un tipus mitjà de 36,68%, darrere de comunitats com el País València, que encapçala la taula amb un tipus mitjà de 37,93%.
Per contra, Madrid és la comunitat de menor tributació, amb un tipus mitjà de 35,52%.
La diferència existent entre el que tributa un resident a Catalunya i la d’un a Madrid és de 1.361,51 euros anuals. ACN
Aquesta web t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Teleponent com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Teleponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Webempresa. (https://www.webempresa.com/aviso-legal.html). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.