carrer
Imatge del moment en que s'ha destapat la placa del carrer 1 d'Octubre a Cervera, el 23 d'abril de 2018
Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, la Paeria de Cervera ha organitzat un acte en el qual s’ha descobert la nova placa del carrer de l’1 d’Octubre, a l’antiga caserna i que substitueix el nom de carrer Duque de Ahumada, fundador de la Guàrdia Civil.

L’alcalde Ramon Royes ha dit que ”el nom del carrer és un reconeixement a totes les persones que van fer possible el referèndum de l’1 d’octubre de 2017”. El canvi de nom va venir motivat després d’un procés de participació obert als veïns que van votar ‘1 d’Octubre’ com a nom per batejar de nou aquest carrer.

L’opció va rebre el 48% dels vots dels prop de 400 cerverins que van participar-hi. Les altres quatre opcions que podien escollir els veïns eren el de carrer de la Democràcia, de la Diversitat, de Magdalena de Montclar i de Dr. Josep Salvany Lleopart.

A sota de la placa del nom del carrer s’ha instal·lat un rètol explicatiu del motiu del canvi: ”Pretén ser un homenatge a totes les persones que van fer possible el referèndum el dia 1 d’octubre.
carrer
Imatge de la placa del carrer 1 d’Octubre inaugurat el 23 d’abril de 2018 a Cervera
Aquella jornada, desgraciadament, es van viure les terribles càrregues de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. L’antiga caserna de la Guàrdia civil, ubicada en aquest carrer, va ser aquell dia un col·legi electoral on els ciutadans van poder exercir el seu dret a vot”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here