alonso

ilerdent

L’investigador cultural, comissari i docent Christian Alonso (Lleida, 1987) ha guanyat el concurs de direcció del centre d’art La Panera de Lleida.

El projecte proposat per Alonso s’articula entorn de quatre objectius: enfortir el seu paper de l’equipament com a plataforma de creació contemporània en l’àmbit de les arts visuals, arts digitals, arts musicals, sonores, i arts del cos; consolidar la institució com a centre de recerca, experimentació, pensament i formació artística, comissarial, i de mediació; convertir el compromís amb el territori en un eix transversal a la programació de La Panera, i mantenir, reforçar, diversificar i complementar els àmbits d’Educació, Programes públics i Documentació existents.

Aquests objectius s’inscriuen en un programa més general que es proposa implementar la metodologia de la sostenibilitat mediambiental i social a la pràctica institucional i produir projectes de comissariat que estiguin travessats per la perspectiva de gènere, feminista, ecològica i postcolonial. També pretén contribuir a una relació afectiva, constructiva i també multilateral amb els veïns del barri, de la ciutat i del territori per afavorir el benestar comú.

Investigador cultural, comissari i docent

Christian Alonso és Doctor Internacional, Màster i Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, i té una dilatada experiència en l’àmbit de la recerca, docència, gestió, coordinació, producció i també comunicació de programes educatius, projectes de comissariat, de mediació i producció artística d’àmbit nacional i internacional.

A més, Alonso ha treballat com a professor d’Història i Teoria de l’Art a la Universitat de Lleida, a l’Escola Superior de Disseny ESDi–Universitat Ramon Llull, i a la Universitat de Barcelona. Ha estat coordinador de projectes del grup de recerca Art Globalització, Interculturalitat (Universitat de Barcelona), i coordinador i membre fundador del programa d’estudis i pràctiques comissarials ‘On Mediation’.

D’altra banda, el seu treball analitza les relacions entre l’art i la ecologia en l’actual context de crisis climàtiques i socials, caracteritzat per la precarietat existencial i l’augment de les dinàmiques autoritàries, racistes, xenòfobes i sexistes.

En la seva recerca i pràctica comissarial, Alonso explora la capacitat de l’art de produir formes de vida afectives, creatives i transformadores. Ha treballat aquest tema com a curador, com a autor i editor de llibres i revistes, com a coordinador de congressos, simposis, seminaris i tallers d’art i pensament crític, i també com a director de projectes de recerca artística aplicada. ACN

Globallleida-Àrea d'emprenedoria i empresa-

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquesta web t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Teleponent com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Teleponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Webempresa. (https://www.webempresa.com/aviso-legal.html). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.