La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat i de confiança al sector primari davant les incerteses que genera l’actual situació política al país. S’ha referit tant a la viabilitat de les empreses com als ajuts que arriben des de la Unió Europea. Meritxell Serret ha insistit que ara no és moment de deixar-se endur per la por sinó de demostrar que el projecte català de país es planteja “en positiu” i és “integrador i constructiu”, que el que pretén és “cohesionar més la nostra societat i aferrar més l’economia al servei de les persones”. La consellera n’ha parlat des d’Agramunt, a l’Urgell, on ha inaugurat la 29a Fira del Torró. La capital del Sió espera aquest cap de setmana milers de persones que trobaran a la fira els torrons més tradicionals i també innovacions per fer que aquest producte es consumeixi tot l’any.

“És evident i és cert que quan hi ha moments de canvi es poden generar incerteses però també és evident i és cert que acaba imperant la racionalitat i el sentit comú”, ha afirmat. La consellera ha afegit que la PAC (Política Agrària Comuna) és “fonamental” i ha puntualitzat que “és un contracte de drets i deures entre els propis pagesos i professionals i la Unió Europea, per tant, no és tan senzill negar els drets i els deures que estan assumint els pagesos catalans i que estan compromesos fins el 2020”.

A més, ha recordat que Catalunya aporta més a la Unió Europea del que rep a través de les ajudes de la PAC i, per tant, “com a país som molt capaços de tirar endavant polítiques a favor del sector agroalimentari, que és un pilar de la nostra economia i de la nostra societat”.

Serret ha insistit que “volem generar confiança, tenim molt clar que les empreses que estan operant actualment als mercats ho continuaran fent, els requisits i les condicions no variaran”. I ha volgut posar d’exemple el que està passant al Regne Unit amb el Brexit: “es prenen decisions però tot té un procés de negociació i cap de les parts té cap mena d’interès ni intenció de trencar les relacions econòmiques, al contrari”.

Abans de visitar Agramunt la consellera ha fet aquests dies visites a algunes de les poblacions on l’1 d’octubre hi va haver càrregues policials, com Soses i Alcarràs ahir divendres i Menàrguens aquest dissabte.

Innovacions i estrena d’un espai propi per a infants i joves a la Fira del Torró

La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt s’ha consolidat com una de les gran cites gastronòmiques del país des de la seva fundació el 1988. S’hi pot trobar el torró elaborat tal com es feia fa més de 300 anys i també degustar innovacions de sabors i ingredients que trenquen amb qualsevol tradició. Els organitzadors esperen com a mínim igualar la xifra de 80.000 visitants de l’any passat.

Els pavellons firals acullen uns 80 expositors, als quals cal sumar unes 140 paradetes de productes artesanals que es despleguen pels carres de la capital del Sió. En tot cas, l’espai central que ningú es pot perdre és el Pavelló Dolç, dedicat als mestres torronaires locals i on es poden trobar novetats com torró de vi, de pipes de carabassa, de xocolata amb xurros, de mel i llimona i de pastís ‘tatín’ amb poma caramelitzada.

Aquest any la fira fa una aposta per potenciar el seu caràcter més familiar i estrena una nova carpa – l’espai Cuinetes- on infants i adolescents poden participar en tallers gastronòmics guiats.

Alhora, s’ha ampliat l’Aula del Tast, on els visitants poden degustar torrons i xocolata, però també vins, cerveses, coques de recapta, formatges o sushi. A l’Aula del Gust s’hi han programat sessions amb professionals de la cuina que demostren les múltiples possibilitats culinàries del torró. Cal recordar que un dels objectius del certamen és promoure el consum de torró tot l’any. Per aquest espai hi passaran el xef amb estrella Michelin Joel Castañé -del restaurant la Boscana de Bellvís, al Pla d’Urgell- o el televisiu Marc Ribes, presentador dels programes Cuines i Joc de Cartes de TV3.

A la Carpa de la Cuita el públic pot veure en directe com s’elabora el clàssic torró d’Agramunt i també la xocolata a la pedra. Paral·lelament, tretze restaurants lleidatans s’han sumat enguany a la Ruta del Torró i durant tot aquest mes d’octubre ofereixen menús amb torrons i xocolata com a ingredients.

Agramunt també aprofita la cita firal per donar a conèixer i promoure el seu patrimoni, de manera que aquest cap de setmana llueix senyalitzacions que permeten reconèixer els punts d’interès turístic de la població.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.