Cuina amiga

L’entitat Cuina Amiga, que aplega dotze restauradors i altres col·laboradors que donen suport a projectes socials al voltant de la cuina, ha servit uns cinc-cents menús a “El Menjador” del carrer Tallada, des que es va endegar aquest projecte el passat mes de març.

En total han estat dotze els restauradors que han participat en la iniciativa batejada com “Diumenge cuino jo” que ha donat descans al personal de la cuina d’aquest espai gestionat per la Fundació Jericó i Banc dels Aliments, alhora que ha permès a les persones que utilitzen aquest servei poder gaudir-ne també en diumenge.
En reconeixement a la participació en aquesta iniciativa, aquest matí s’ha celebrat un acte a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (Eschotur) on s’ha lliurat una distinció als cuiners que s’han implicat en aquest projecte. Així doncs, Núria Porté (El Menjador), Lluís Bonillo (Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i l’Aula Gastronòmica), Jesús Gimena (L’Espurna), Salvador Trabalón (Saroa), Jordi Pallàs (Aimia), Héctor Rodríguez (Carballeira), Gonzalo Ferreruela (Ferreruela), Ramon Tuleda (Bonum), Mateu Blanch (Caravista), Montse Guardiola (Celler del Roser), Mercè Camins (Bellera) i Gabriel Jové (El Barri) han rebut un petit homenatge de la mà de la directora d’Eschotur, Neus Brenuy, el president del Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida, Antoni Fo, el president de la Fundació Jericó, Ramon Niubó i el guanyador de la novena edició del programa MasterChef, Arnau París.
L’èxit d’aquesta primera edició del “Diumenge cuino jo” posa sobre la taula la seva continuïtat, tal com ha manifestat el professor de l’Eschotur Lluis Bonillo, alma mater del projecte i que ja pensa a endegar de nou aquesta acció a principis de novembre.
 
Cuina Amiga, més que cuina

L’entitat creada el passat mes de març preveu realitzat també cursos i xerrades de cuina a “El Menjador” amb el doble objectiu de dinamitzar el Centre Històric i fer d’aquest espai un punt de trobada entre veïns i usuaris. Val a dir que aquesta associació solidària està integrada també per altres restauradors i professionals de l’hoteleria com Xixo Castaño (Malena), Joel Castanyé (Boscana), Arnau París (Guanyador de Masterchef 2021), Josep Ramon Cases (Disseny i Sucre Alcarràs), Ivan Pascual (Cal Gummer) i Jordi Pons (Pastisseria Pons) que participaran en altres accions del col·lectiu.

La xarxa solidària es completa amb altres persones i entitats col·laboradores com Rut Alba i Ramon Biosca (Latipo), Montse i Rafa Gimena (Como Pomona/Missatges), Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (Eschotur Lleida), Escola del Treball, Fundació Jericó i Banc d’Aliments de les Comarques de Lleida.
ilerdent

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.