Dimecres al matí, la Diputació de Lleida va presentar l’estat actual de Ponent Actiu, un programa de creació d’itineraris turístics i senyalització dels punts d’interès que compta amb fons FEDER.
Aquest beneficia actualment a les comarques ponentines de l’Urgell, el Pla d’Urgell, el Segrià i les Garrigues, i s’aplica en un total de 58 municipis.
De fet, Ponent Actiu ja s’està realitzant en moltes d’aquestes ubicacions amb tasques de senyalització de patrimoni, creació de rutes i conservació d’edificis singulars, entre altres.
El seu objectiu final és reactivar la valoració del patrimoni cultural i natural de les terres de Lleida.
Ponent Actiu vol contribuir a la creació de nous productes turístics sostenibles al territori, i la recuperació i posada en valor del patrimoni cultural i natural, així com dels municipis que els envolten.
Ponent Actiu, tanmateix, vol dinamitzar l’economia de les comarques lleidatanes amb la creació de nous llocs de feina i permetent l’estabilització de la seva població -evitant, així, la fuga d’habitants a les grans ciutats i vetllant per la vida a la demarcació més extensa i despoblada de Catalunya-.
En total, són 8 les rutes patrimonials en les quals s’està treballant activament: Castellserà-Agramunt (11 km), Embassament d’Utxesa (19 km), Aiguabarreig Segre-Cinca (11 km), Vall de Vinaixa (52 km), Riu Set (83 km), Estany d’Ivars i Vila-Sana (5 km), La Vall del Riu Corb (50 km), Ruta de la Serra (12 km).
Per altra banda, i des d’enguany i fins al 2023, es té previst activar les rutes Camins tradicionals dels Pirineus (que beneficia les comarques de l’Alt Urgell, l’Aran, el Solsonès i part de la Noguera), Camí de Sant Jaume: Xarxa pel Patrimoni (des de Tàrrega fins a Alfarràs), Paisatges de Ponent (que es centra en 5 àmbits: Canals d’Urgell, Noguera Baixa, nord del Segrià, Garrigues i Segrià sec), Poctefa Prometheus (liderat per la Universitat de Lleida amb l’objectiu de valorar les falles dels Pirineus), i també ENI-CBC-MED Pearls: The Mediterranean as an innovative, integral and unique destination for Slow Tourism initiatives (que engloba el concepte d’slow tourism i la innovació per superar reptes compartits arreu dels països mediterranis).
L’acte va comptar amb la presència de Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida; Carles Gibert, diputat del Patronat de Promoció Econòmica; i també Juli Alegre, cap de promoció i marketing del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.
Aquesta web t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Teleponent com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Teleponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Webempresa. (https://www.webempresa.com/aviso-legal.html). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.