strange
Fotograma d'aquest nou títol de Marvel
La Paeria ciutat neta
Globallleida-Àrea d'emprenedoria i empresa-
Strange
Caràtula de la pel·lícula (Buena Vista)

De la mà de Marvel arriba Doctor Strange, la història del Dr. Stephen Strange, el mundialment conegut neurocirurjà la vida del qual no tornarà a ser la mateixa després que un terrible accident de trànsit li privi de l’ús de les mans. La medicina tradicional fracassa amb el seu cas pel que es veu obligat a buscar una curació i també una esperança en un estrany lloc, un misteriós enclavament conegut amb el nom de Kamar-Taj. No triga a esbrinar que no només es tracta d’una clínica sinó que també és la primera línia d’una batalla contra forces fosques i invisibles disposades a destruir la nostra realitat. En poc temps, Strange, dotat de poders màgics que acaba d’adquirir, es veu obligat a triar entre tornar a la seva vida de privilegis i estatus social o deixar-ho tot per defensar al món convertint-se en el mag més poderós.

Dades curioses a tenir en compte:
Doctor Strange es va rodar a Londres, Nova York, Kàtmandu (Nepal) i Hong Kong.
• El Departament d’Art va ser fonamental per aconseguir l’aspecte de la pel·lícula. A plena capacitat, el Departament albergava a 49 persones que treballaven dibuixant, esculpint, realitzant maquetes a mà o imprimint en 3D. En el transcurs de la pel·lícula es van crear uns 800 dibuixos, 3.000 dibuixos conceptuals i 40 maquetes de platós.
• Els entorns que es van crear per a la pel·lícula es van inspirar en l’estil del còmic de Steve Ditko.
• Quan el públic vegi la pel·lícula notarà que els mateixos patrons geomètrics estan presents en gairebé tots els platós.
Es van construir 21 platós per al rodatge. Va haver-hi molts platós físics impressionants, incloent el de major grandària, el pati del Kamar-Taj i el carrer que mesurava 48 per 24 metres.
• En el departament de vestuari es van necessitar fins a 100 persones durant la preparació i el rodatge de la pel·lícula.
• La silueta de la Capa de Levitació és molt important al món del còmic de Marvel i la creació de la capa va ser el major repte que va assumir el departament de vestuari d’Alexandra Byrne, que va necessitar a 20 persones per realitzar el treball. Es van haver de realitzar 18 capes per usar-les en diferents moments del rodatge.
• En la pel·lícula, el cotxe del Doctor Strange és un Lamborghini i ho condueix quan exerceix de cirurgià. Es van necessitar sis Lamborghini per al rodatge.
• Una de les lents de les càmeres utilitzades en la pel·lícula tenia la seva pròpia història cinematogràfica ja que es va utilitzar en Lawrence d’Aràbia.
• Per documentar-se sobre el seu personatge, el Dr. Stephen Strange, Benedict Cumberbatch es va reunir amb diversos neurocirurjans, i el director, el director de fotografia i el dissenyador de producció van visitar diversos quiròfans i sales d’urgència de Nova York per saber què tipus d’il·luminació i textures anaven a necessitar per reproduir un entorn hospitalari realista.
• Va ser difícil mantenir en secret el rodatge a Nepal ja que va resultar que molts nepalesos són fans de la sèrie Sherlock de la BBC el protagonista de la qual és Benedict Cumberbatch. En Patan Durbar Square hi havia diversos centenars de persones corejant el seu nom, així que Cumberbatch va haver de sortir a saludar a la gent des d’una finestra amb vista a la plaça.
• Algunes escenes d’interior es van rodar en l’històric Exeter College, que forma part de la Universitat d’Oxford. J.R.R. Tolkien va ser un dels personatges coneguts que es va graduar en Exeter.
• En la pel·lícula, l’adreça del Sanctum Sanctorum, 177A Bleecker Street, és una adreça fictícia i una picada d’ullet als còmics. Es van trigar uns 10 mesos a finalitzar el disseny i els detalls del vestíbul Sanctum Sanctorum, utilitzant l’ofici de cinc artistes.
• Durant un descans del rodatge a Nova York, Benedict Cumberbatch, totalment disfressat, va sortir una tarda a prendre un te amb la seva dona i alguns amics a un cafè de Greenwich Village. A pesar que els novaiorquesos estan acostumats a veure de tot, es van sorprendre en comprovar que hi havia un Superheroi fent cua en un cafè.
• En un carrer de Nova York, just abans de rodar l’última escena de la pel·lícula, Cumberbatch va entrar en una botiga de còmics per saludar. Els que estaven allí es van fer selfies amb ell i les imatges es van difondre ràpidament per tot el món.
El plató d’Hong Kong Street es va construir a l’aire lliure en una via de servei dels Estudis Longcross a Londres i tenia 173 metres. Es van utilitzar les imatges de referència que el Departament d’Art havia reunit a Hong Kong. El plató comptava amb 35 establiments, incloent restaurants, establiments de menjar, una tintoreria, un taller d’automòbils, una botiga de rellotges, una carnisseria, una herboristeria, magatzems, una papereria i una impremta.
Les escenes del carrer d’Hong Kong, una de les seqüències d’acció més difícils mai realitzades pels Estudis Marvel, es van rodar en diverses fases de destrucció: al principi estaven netes i després s’anaven deteriorant a poc a poc. És el contrari del que ocorre en la pel·lícula ja que passen d’estar destruïdes a estar netes. Així que va ser necessari envellir-ho tot, des dels rètols de les tendes als vehicles. Per crear aquesta sensació de destrucció es van utilitzar 350 tones d’enderrocs.

ilerdent

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.