En la vessant acadèmica, mèdica i de recerca dels premis Romànico d’Or 2015 el Doctor Ramon Estruch s’ha endut el premi. Mentre, en la qualitat gastronòmica, el xef Xixo Castaño s’ha endut el guardó. Pel que fa al concurs d’olis Romànico Essencia, l’oli de Bellaguardaha estat el guanyador de la convocatòria, que organitza Agrolés d’ActelGrup. Cambrils i Arbeca han estat els olis finalistes.

El paer en cap, Àngel Ros, que també fa de president del jurat del concurs, ha destacat els valors d’hospitalitat, acceptació de l’altre, bon veïnatge, creativitat i diàleg intercultural, conceptes que són símbol de Pau i que distingeixen la dieta mediterrània. Ros ha afirmat que Lleida reivindica la concòrdia mundial des de la Seu Vella, el monument que amb la bandera de la Pau aspira a esdevenir Patrimoni Mundial. En el discurs que ha pronunciat als presents, Ros ha indicat que la gastronomia forma part de la identitat, de la cultura i, que porta implícit, com la Seu, un missatge de Pau i de Concòrdia. Segons ha afegit, Lleida aposta fort per la presència de la ciència i la tecnologia en el sector més representatiu, que és l’agroalimentació. I ha conclòs dient que els Premis Romànico d’Or posen l’accent en les tradicions gastronòmiques amb la innovació culinària, l’empenta empresarial, la ciència i la tecnologia que han d’incorporar.

Pel que fa als premiats, el paer en cap ha destacat les seves trajectòries professionals. “El doctor Ramon Estruch simbolitza la importància de la recerca mèdica sobre aquesta tradició gastronòmica Mediterrània i els seus efectes beneficiosos en la salut de les persones”, ha assenyalat. I sobre Xixo Castaño, s’hi ha referit dient que ahir es va anunciar que el seu restaurant, el Malena, manté un any més l’estrella Michelin, que va recuperar el 2013, i que l’oli d’oliva és una ingredient important en el seu restaurant.

En anteriors edicions, s’ha premiat amb el Romànico d’Or a la cuinera internacional, Carme Ruscalleda; al Dr. En Biologia per la UAB, Enric Herreri; el cap de cuina del Casino de Madrid, Paco Roncero, o el Grup de Recerca Fisiopatologia Metabòlica – Grup Nutren –UdL.

El concurs Romanico Esencia premia el millor oli verga extra d’oliva arbequina d’entre les mostres i empreses productores d’oli d’oliva arbequina verge extra que s’han presentat a l’únic concurs d’aquestes característiques

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.