cuina
Plats elaborats amb plantes silvestres dels boscos del Pallars com unes croquetes d'ortigues. Evarist March, gastrobotànic, mostrant aquestes plantes

El projecte ‘Cuina de bosc del Pallars’ potencia l’aprofitament dels recursos silvestres del Pallars amb l’objectiu que els cuiners dels restaurants de la comarca els introdueixin als seus plats.

Fruit d’aquest projecte i un treball de recerca gastronòmica que té com a protagonista el bosc i de manera especial les plantes silvestres comestibles, s’ha editat un llibret pràctic que recull 20 productes dels més de 100 que s’han identificat.

Es tracta d’una guia que proposa de manera pràctica com incorporar aquestes espècies a la cuina. Gràcies a aquest projecte a alguns restaurants del Pallars ja es pot trobar croquetes d’ortigues o nyoquis de nyàmera a les seves cartes.

D’ençà de l’inici d’aquesta iniciativa, s’han dut a terme diferents accions especialment de caràcter formatiu, enfocades d’una banda al coneixement dels recursos silvestres amb Evarist March, gastrobotànic i col·laborador del celler de Can Roca. I de l’altra amb la Fundació Alícia, formació més encarada a l’aplicació dels productes silvestres a la restauració i desenvolupament de receptes.

El projecte Cuina de Bosc neix a partir de la premissa que “el bosc forma part del paisatge i la manera de ser dels pallaresos, els identifica i els defineix”.

A partir d’aquesta idea, es planteja la possibilitat d’incorporar els recursos que el bosc ofereix per a la cuina. I alhora fer-ho a partir d’un treball científic que permeti dominar les eines per maridar productes.

Cuina de Bosc del Pallars és un projecte que uneix tradició o innovació, que recupera saviesa i coneixements ancestrals amb una mirada moderna i centrada en la cuina, diu Marina Pàmpols, del restaurant Buenos Aires, de Tremp.

Aquest projecte s’emmarca dins el programa ‘Al teu gust’ de l’Ajuntament de Tremp, que fa anys que treballa coordinant diferents entitats públiques i privades, en una tasca de divulgació i promoció dels aliments del Pallars, per al públic en general i per als professionals de la restauració. ACN

ilerdent

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.