Meritxell Batet
El PSC presentarà 120 esmenes als pressupostos de l’Estat per valor de 710 milions d’euros.

La coordinadora dels diputats i diputades del PSC al Congrés, Meritxell Batet, ho ha explicat aquest divendres des de Lleida, on ha concretat que les esmenes es presentaran la propera setmana a les corts espanyoles. Avui mateix, el Grup Parlamentari Socialista ha presentat ja l’esmena a la totalitat dels pressupostos. Segons Batet, els comptes “arriben tard i malament” perquè s’haurien d’haver aprovat fa gairebé mig any i, per tant, les mesures que inclouen “tenen poc recorregut i estan pensades a curt termini”.

La diputada ha afirmat també que deixen clara la ideologia del PP i de Cs i ajuden a consolidar una política “basada en la baixada de la inversió en partides socials“. Per a Batet, els pressupostos “consoliden la desigualtat i no inverteixen en un futur per a la majoria” i, un any més, “incompleixen amb Catalunya, tant des del punt de vista polític com en l’aspecte econòmic”.

En matèria d’inversió d’infraestructures, Batet ha explicat que la inversió per aquest 2018 no s’acosta al percentatge del PIB que Catalunya representa en relació al conjunt de l’Estat, el 19,3% sinó que es queden en el 13,3%.

Per contra, el PSC prioritzarà en les seves esmenes les obres de soterrament de les vies del tren a l’Hospitalet (Barcelonès), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat) i Montcada i Reixac (Vallès Occidental). Es farà també èmfasi en infraestructures i esdeveniments culturals i una aposta per l’R+D+i, que l’executiu central “ha abandonat completament”.

Infraestructures a Lleida

Pel que fa a Lleida, la diputada s’ha referit a la connexió del tram urbà de Lleida amb les carreteres A-14 i A-2. En l’àmbit cultural i mediambiental, ha destacat la restauració de les muralles del Turó de la Seu Vella.

El primer secretari del PSC a les comarques lleidatanes, Pirineu i Aran i diputat al Parlament Òscar Ordeig ha destacat que amb les esmenes pel territori que es presenten al Congrés es recull la preocupació dels alcaldes i sector econòmic i social “per uns pressupostos que tant la Generalitat com l’Estat han retallat les inversions fins el 86 i 77% respectivament des del 2010”.

Per últim, el primer secretari de l’agrupació del PSC a Lleida, Fèlix Larrosa, ha explicat que les esmenes que es presentaran van “encarades a millorar la competitivitat territorial” i l’alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, ha afegit que estan enfocades “en la millora d’infraestructures viàries” per donar resposta a una problemàtica històrica patida a Lleida i el Pirineu “i que s’aguditza quan s’acumulen anys de davallada de la inversió a la província“. (acn)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here