endesa
Imatge d'una subestació elèctrica

Endesa està enllestint els treballs d’ampliació i reforma tecnològica de la xarxa elèctrica de mitjana tensió a 25 kV de la ciutat de Lleida amb l’objectiu d’incrementar i millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament a 7.000 clients de la capital del Segrià. L’actuació, amb una inversió de gairebé 80.000 euros, consisteix a estendre una nova línia elèctrica de mitjana tensió de més de 5 quilòmetres de longitud des de la subestació d’Albatàrrec fins al nucli urbà de Lleida. Així, s’amplia la capacitat de potència de la xarxa per atendre el creixement vegetatiu i donar resposta als nous subministraments que hi pugui haver en un futur a la capital del Segrià. A més, els treballs, que van començar el passat mes de gener i és previst que finalitzin aquest març, s’han completat amb la reforma tecnològica d’un centre de transformació.

Segons Endesa, la nova línia de 25 kV des de la subestació d’Albatàrrec, tant bon punt entri en servei, permetrà esponjar la resta de línies de la ciutat de Lleida i repartir millor les càrregues elèctriques, de manera que servirà no només com a xarxa de socors davant d’eventuals incidències o puntes de consum, sinó que amplia la capacitat de potència de la capital de Ponent per atendre el creixement vegetatiu i donar resposta als nous subministraments que hi pugui haver en un futur.

A més, els treballs s’han completat amb la reforma tecnològica d’un centre de transformació. En aquest sentit, Endesa ha substituït les tradicionals cabines per unes d’última tecnologia, molt més compactes i fàcils de maniobrar. Aquestes, incorporen un gas de característiques especialment aïllants, fet que les fa més segures i més robustes de cara a suportar ambients salins, humits o de forta pol·lució, segons la companyia

Un dels principals objectius d’Endesa amb aquesta actuació és dotar la xarxa de la comarca del Segrià dels darrers avenços tecnològics i garantir un millor servei als clients, segons ha explicat la companyia.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here