El Restaurant La Boscana de Bellvís (Pla d’Urgell), amb una estrella Michelin, acull aquest dilluns el concurs que servirà per escollir el Millor Sommelier de Catalunya 2018, organitzat per l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS). Enguany són catorze els sommeliers, tres dones i onze homes, que aspiren a aconseguir aquest reconeixement. Durant el matí, els aspirants se sotmetran a un examen escrit i a les proves de decantació, tast i idioma. Els tres millors segons el jurat passaran a la final de la tarda, en què els sommeliers hauran de demostrar les seves habilitats amb un test ràpid, un tast oral, la identificació de productes i prova d’idioma. També hauran de superar les proves de correcció d’una carta errònia, de presa de comanda i maridatge, de decantació i d’estil. La Boscana també serà l’escenari de la Nit del Sommelier, gala que esdevé el punt de trobada anual dels membres de l’associació i de representants del món del vi i en la en la qual es donarà a conèixer el guanyador de l’edició d’enguany del concurs.

El concurs es divideix en diferents proves. Durant el matí, els sommeliers han començat amb una prova escrita, que ha donat pas a les proves de decantació i a les tast i d’idioma. A la tarda, els tres finalistes demostraran les seves habilitats amb un test ràpid, un tast oral, la identificació de productes i prova d’idioma. Finalment, també hauran de superar les proves de correcció d’una carta errònia, de presa de comanda i maridatge, de decantació i d’estil, segons ha explicat Anna Vicens, presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, entitat que organitza el concurs.

En aquesta edició, se’l disputen catorze aspirants -tres dones i onze homes-, sis més que en la del 2017. Es tracta d’Anna Casabona, Cristian Sánchez, Eric Figuerola, Fernando Arés, Ferran Vila, Ismael Costa, Ivan Camps, Jaime Abel, Jordi Palau, Marc Terés, Natàlia París, Teresa González, Toni Albiol i Yassin Boudibent. La majoria treballen e restaurants de les demarcacions de Barcelona i Girona, entre els quals el Celler de Can Roca, i només una participant prové de Tarragona, mentre enguany no hi ha cap sommelier concursant que treballi en un restaurant lleidatà.

Els concursants són avaluats per un jurat professional integrat per reconeguts sommeliers, alguns guanyadors d’edicions anteriors del concurs, com són Carles Aymerich, Josep Pelegrín, Audrey Doré, Dani Martínez Felguera, Anna Vicens, Nan Ferreras, Jordi Bort i Sílvia Grimaldo.

Els sommeliers, tots amb experiència i bagatge al darrera, destaquen la importància i el prestigi que suposa poder ser reconegut com a millor sommelier de Catalunya. Per això, han aprofitat els darrers dies per estudiar i preparar-se les diferents proves a les quals s’hauran de sotmetre, segons han explicat Marc Terés i Natàlia París, dos dels aspirants.

Però, a més, el sommelier guanyador del concurs del 2018, de la mateixa manera que els altres dos finalistes, es guanyaran el dret de participar en l’edició del Millor Sommelier d’Espanya 2019, que se celebrarà l’abril vinent en el marc de la Fira Gourmets de Madrid.

La Nit del Sommelier

Un showroom amb vins de la DO Costers del Segre, obert als professionals del sector, i un aperitiu donaran pas a la Nit del Sommelier 2018, que anualment organitza l’ACS coincidint amb la celebració del concurs. El sopar, en el qual s’esperen un centenar de persones, esdevé el punt de trobada dels membres de l’associació, dels sommeliers i de representants del món del vi.

Al final de la gala, que enguany té La Boscana com a escenari, es donarà a conèixer el nom del Millor Sommelier de Catalunya 2018 i es lliuraran els premis de la Nit del Sommelier en les categories de millor celler, millor enòleg, millor comunicador, millor iniciativa i el reconeixement a la millor trajectòria, entre altres. L’acte comptarà amb la presència de la conselleria d’Agricultura, Teresa Jordà.

El xef de La Boscana, Joel Castañé, ha destacat la importància que suposa per les comarques de Lleida poder acollir aquest concurs, així com també pel Restaurant la Boscana. Castañé ha posat en valor la tasca del sommelier i més tenint en compte que “cada dia tothom en sap més de vins”. “Fan una cosa que és gairebé màgica i és que tu vas a dinar a algun lloc i el sommelier capta les teves idees o preferències sobre vins i sap quina ampolla trobar per oferir-te”, segons ha ressaltat Castañé.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.