Els pantans lleidatans d’Oliana, Rialb i Talarn estan desembassant aigua des d’aquesta setmana en rebre els darrers dies entrades importants d’aigua a causa del desgel. El pantà de Talarn, al Pallars Jussà, ha obert comportes, a l’arribar al 100% de la seva capacitat (226,975 hm³).

Oliana (Alt Urgell) i Rialb (Noguera) es troben al 91,77% de la seva capacitat. L’aigua que deixa anar al pantà d’Oliana és de 115 metres cúbics per segon. La sortida d’aigua d’aquests pantans dependrà, en gran mesura, de les prediccions meteorològiques i si hi ha necessitat de fer un coixí més gran en cas de predicció de pluges o un desgel més accelerat. Altres embassaments com el de Camarasa es troba al 91,22% de capacitat i Terradets al 93%. Els rius del Pirineu baixen molt plens pel desgel; el Noguera Pallaresa al seu pas per Collegats porta 91,5 m³\/s i el Segre a Oliana porta 114,2 m³\/s.

La presa que està desembassant més aigua és la de Lleida amb 180 m³\/s, seguida de Talarn amb 155 m³\/s i de Sant Llorenç amb 150 m³\/s. Pel que fa a Camarasa s’està deixant anar 30 m³\/s. Les previsions són que aquests desembassaments es perllonguin durant setmanes donat que hi ha molta neu, encara, a les muntanyes per fondre.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here