Un equip de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida ha guanyat la primera edició del Premi ACTA/CL al desenvolupament de nous productes alimentaris, que s’ha lliurat a Palència en el marc del primer Congrés Nacional de Joves Investigadors en Ciència, Enginyeria i Tecnologia dels aliments. Un esdeveniment organitzat per l’Associació de Científics i Tecnòlegs d’Aliments de Castella i Lleó (ACTA-CL). La idea de les estudiantes de l’ETSEA, tutoritzades pel professor del Departament de Tecnologia d’Aliments Estanislau Fons, s’ha imposat entre 11 projectes d’arreu de l’Estat espanyol.

La idea de l’ETSEA, batejada amb el nom de Truffins, són unes pilotes o boles de cereals per a esmorzar fetes amb una base de cereals, cacau i mel. L’equip format per Ariadna Fèlix, Anna Gòdia, Iolanda Nicolau, Montserrat Sas i Rosa Torrelles, estudiants de quart curs del Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments a la UdL, les ha dissenyat per a facilitar als infants la preparació del seu propi esmorzar, ja que cada pilota conté la ració adequada i correctament quantificada de nutrients i energia, i es desfà i dispersa fàcilment en una tassa de llet.

La proposta millora la formulació dels cereals d’esmorzar presents al mercat, ja que una pilota conté més fibra i micronutrients que les quantitats d’altres cereals recomanades per a un esmorzar, a més d’un menor contingut en sodi. La proposta s’emmarca en l’estratègia NAOS de millora de la nutrició infantil i prevenció de l’obesitat, i associa aquest producte al foment de l’activitat física des d’un enfocament lúdic.

Els onze equips que participaven al concurs han treballat en el desenvolupament de productes alimentosos nous, industrializables i comercialitzables amb innovacions en la fórmula qualitativa del producte, en la seua forma de presentació i ocupació, en el perfil nutricional dels mateixos i en la utilització de matèries primeres autòctones.

El jurat que ha intervingut en la fase final estava integrat per representants d’empreses agroalimentàries rellevants a Castella i Lleó com a Grup Siro, Cascajares, Làctiques Cobreros i Santa Teresa, així com de l’Institut Tecnològic Alimentari de Castella i Lleó i el Parc Científic Universitat de Valladolid.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.