Segons el Comú de Lleida, des que Àngel Ros és alcalde el preu que paga per l’aigua una família mitjana a Lleida s’ha multiplicat per 3,46. Al 2004, el consum mitjà es facturava a 8,5 euros, mentre que actualment es paguen 30 euros pel mateix consum. En el Dia Mundial de l’Aigua, l’agrupació d’electors del Comú de Lleida denuncia les conseqüències d’un model de gestió privada que va contra els interessos de la ciutadania. L’aigua és un dret humà universal essencial i un bé comú, que ha de ser regulat amb eficiència i solidaritat sobre la base dels principis d’igualtat, equitat, no discriminació, justícia social i respecte al medi ambient.
el Comú de Lleida ha fet una anàlisi de l’evolució del preu de l’aigua a la ciutat des que es va privatitzar el servei l’any 1993. S’han tingut en compte únicament els pagaments d’àmbit municipal: la quota fixa i el consum mitjà per una llar de 3 membres (aigua + clavegueram).
No s’ha computat el canon de l’aigua de la Generalitat (de l’ACA) que suposaria un increment en aquesta factura de 9,62 euros en els últims 13 anys, situant-la actualment prop dels 40 euros.
El càlcul s’ha fet sobre un consum de referència corresponent al d’una família mitjana: 9 m3 mensuals. Aquesta xifra entra en la tarifa de subministrament més econòmica i per tant, consums superiors a aquest s’haurien de calcular amb un preu per metre cúbic més elevat. Els preus que es recullen a l’informe són corrents.

Conclusions de l’anàlisi de la factura de l’aigua
L’augment continuat de la factura de l’aigua es dispara amb la renovació de contracte i la pròrroga per 19 anys que la Paeria va concedir a Aigües de Lleida al 2012, 7 anys abans que acabés el contracte. Fins aquell any, la concessionària es retribuïa fonamentalment amb l’import per m3 consumit que incrementava el preu cada any. Els ingressos per a l’UTE augmentaven pels increments de tarifa i pel creixement de població. Però en un context d’estancament demogràfic a Lleida i de reducció dels consums d’aigua, Aqualia -amb l’aval de l’equip de govern- passa a retribuir-se a través de la quota fixa i opten per apujar aquest concepte de la factura un 217% en 3 anys (2011-2014). Tal increment situa Lleida com la novena ciutat de l’estat amb la factura més cara segons l’OCU i la sisena amb el sanejament més car, i això amb un deute de més de 40 milions d’euros amb Aqualia. En aquest informe aprofundirem en les causes que han portat a que el preu de l’aigua s’hagi disparat un 246% amb Ros com a alcalde. En un informe proper desgranarem la situació del deute i les inversions, esperant haver rebut tota la informació que hem sol·licitat a l’equip de govern, entre la qual hi ha la petició de tots els certificats d’obra.
Aquesta web t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Teleponent com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Teleponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Webempresa. (https://www.webempresa.com/aviso-legal.html). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.