58a Fira de l'Oli

El xef lleidatà, Gonzalo Ferreruela, del restaurant Ferreruela, Cuina de la Terra, ha presentat aquest matí la seva proposta de menjar per emportar amb una clara aposta per la seva cuina gurmet.

“He buscat l’equilibri entre les elaboracions gastronòmiques artesanals de la casa, amb el punt de servei i practicitat que demana la cuina per emportar”, explica Gonzalo Ferreruela. El restaurant ha actualitzat el seu web amb una botiga virtual que permet fer la comanda per internet o telèfon.
El cuiner afegeix que “junt amb els plats habituals de la nostra carta, amb Ferreruela a casa volem convidar el comensal a rematar els plats més gastronòmics perquè ell també sigui el xef. D’una banda proposem un divertiment, tipus taller de cuina; i d’una altra, garantim que el client dóna el punt gurmet en l’acabat del plat. Tot això creant comunitat i complicitat amb els nostres clients que feia dies que ens demanàvem que entréssim en la cuina per emportar”.
Així ‘Ferreruela a casa’ es materialitza en dotze plats diferents amb una comanda mínima de dues racions per plat.
Entre les elaboracions per emportar-se, llestes per menjar a casa, Gonzalo proposa “Assortiment de formatges artesans de la terra, compota de poma i pa de cereals i llavors”; “Micuit de foie gras d’ànec amb aroma de brasa i chutney de pera amb pa de cereals i llavors”, “Salmó fumat amb hibisc i salsa de iogurt amb pa de cereals i llavors”, “Caragols de Ponts a l’estil de la Maria Teresa amb allioli de veritat”, “Pop amb cremós de patata al caliu i romesco”, “Espatlles de conill ‘Com Cal’ confitades amb sofregit agredolç de ceba i mostassa” i “Galta de vedella amb salsa de vi de Costers del Segre i puré trufat”.

Pel que fa a l’opció d’endur-se plats per acabar perquè es gaudeixin amb la millor qualitat, es pot triar entre cinc propostes per terminar de coure al forn, a la brasa o a la paella.

Al forn tenim per escollir entre “Espatlla de corder de raça xisqueta del Pallars a baixa temperatura i puré de patata trufada”(6 minuts), “Costellam de porc Ral d’Avinyó, amb salsa barbacoa i kimchi casolà” (15 minuts de forn o brasa) i “Canelons de pollastre ecològic de la Torre d’Erbull amb beixamel trufada”(gratinar 5 minuts).
Per acabar a la paella, es pot optar per “Escudella amb raviolis de pilota cigronets de l’Anoia” (2 minuts) o “Risotto de ceps i trompetes de la mort” (3 minuts).
Alhora de les postres, es pot escollir entre “Torrades de Santa Teresa a la crema de rovell i vainilla”, “Roques de xocolata negra, praliné i flor de sal”, “Ametlles llarguetes garapinyades”, “Trufes gelades de xocolata i tòfona negra”, “Mantecado de vainilla de debò”, “Gelat de formatge cremós”, “Sorbet de mango” o “Gelat de xocolata”.
L’oferta la completa una variada carta de vins i caves de diferents denominacions d’origen, on no falten ampolles de la DO Costers del Segre. A més, es pot adquirir un pa artesà de massa mare elaborat amb farines locals que també es pot endur a casa.
ilerdent

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.