nivell
Imatge del pas a nivell eliminat al nucli de Vilanova de la Barca, al Segrià.
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat els treballs per a la eliminació del pas a nivell número 10 situat a Vilanova de la Barca (Segrià).

Segons l’establert en el conveni signat amb l’ajuntament de Vilanova de la Barca, l’eliminació d’aquest pas a nivell també ha comportat la millora i eixamplament del camí que circula paral·lel a les vies i que connecta amb el pas a nivell número 9, situat a 300 metres.

Des de que al 2005 la línia entre Lleida i La Pobla de Segur va ser traspassada de l’Estat a la Generalitat s’han eliminat 4 passos a nivell. A més, FGC ha dut a terme millores tècniques en tots els passos a nivell de la línia per incrementar-ne la seguretat.
Actualment, hi ha 7 passos a nivell que estan en projecte de redacció per a ser eliminats. A la línia Lleida-La Pobla hi ha actualment 21 passos a nivell en servei.

Els passos a nivell es classifiquen en tres categories: A, B i C. Els tipus A estan protegits per senyalització fixa, els tipus B estan protegits amb semàfors i els tipus C amb barreres automàtiques.

A la línia Lleida-La Pobla n’hi ha actualment 21. Tots ells tenen la protecció que legalment els correspon segons la tipologia que s’estableix a la normativa vigent en aquesta matèria. D’aquests 21 passos, 13 són del tipus C, 7 del tipus B i 1 del tipus A.

ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here