fira oli
Imatge d'arxiu d'un dels expositors a la Fira de l'Oli de les Borges Blanques

El Palau de la Paeria de Lleida ha acollit aquest vespre la presentació de la 54a Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que se celebrarà els dies 20, 21 i 22 de gener a les Borges Blanques amb la presència de més de 160 expositors, una trentena dels quals del món de l’oli. En aquesta edició, el certamen s’agermanarà amb el Moviment Slow Food internacional, una col·laboració que vol ajudar a projectar la qualitat de l’oli i la resta de la producció agroalimentària garriguenca arreu del món. Entre les novetats d’enguany, destaquen l’augment de demostracions gastronòmiques, que a més seran retransmeses en directe per les pantalles gegants del recinte; visites guiades per les Borges els dies de fira, i l’ampliació del recinte firal cap al parc del Terrall. També hi haurà un nou espai de tast d’olis i un nou model d’Oli Bar perquè el públic pugui escollir el millor oli del certamen. La presentació s’ha dut a terme a la Paeria, coincidit amb l’inici de la commemoració dels 300 anys de la independència administrativa de les Borges Blanques respecte a Lleida.

La 54a edició de la Fira de l’Oli de les Borges Blanques vol posar especial èmfasi en el valor de la contribució que fan les cooperatives i els petits elaboradors de productes agroalimentaris de proximitat i d’una qualitat garantida, en la vertebració del territori i en l’impuls de l’economia del conjunt del país. Això ha comportat un dels canvis més destacats en l’interior del recinte, que aquest any disposarà també d’alguns estands més petits, per permetre l’entrada d’aquests productors i cooperatives més petites, que normalment no s’atrevien a adquirir un espai tan gran com els dels altres expositors.

El certamen ha assolit el 100% d’ocupació, amb la presència de més de 160 expositors, dels que n’hi ha una trentena vinculats directament a l’oli. Així mateix, la fira comptarà amb una quarantena d’expositors al pavelló comercial, uns altres catorze a la carpa de productes de proximitat, cinc expositors a l’exterior del recinte i una seixantena de botigues artesanals i d’alimentació, també a l’espai exterior.

Durant la presentació del certamen que s’ha fet a Lleida, l’alcalde de les Borges Blanques i president del Patronat de Fira de les Garrigues, Enric Mir, ha anunciat que en aquesta edició la Fira de l’Oli s’agermanarà amb el Moviment Slow Food internacional, cosa que “ens ajudarà a projectar la qualitat del nostre oli i de la resta de la producció agroalimentària garriguenca arreu del món”. Entre altres novetats destacades, Mir també ha donat a conèixer que enguany hi haurà un notable augment dels show-coockings, que seran retransmesos en directe al recinte, i la posada en marxa de visites guiades per la localitat durant els dies de fira. També ha explicat que s’han creat utensilis culinaris amb la imatge del certamen “per vendre de record als visitants que ho desitgin”.

Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de les Borges Blanques, Jordi Ribalta, ha exposat altres novetats del certamen com són un nou espai de tast d’olis; el nou model d’Oli Bar perquè el públic pugui escollir el millor oli de la fira; un concurs d’Instagram a la millor foto del certamen, així com un servei de wi-fi gratuït amb fibra òptica per a tots els assistents.

A més, els visitants podran gaudir de diferents tallers, degustacions, xerrades, presentacions i d’activitats per als més petits, entre moltes altres propostes. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, serà l’encarregada d’inaugurar divendres el certamen, mentre la cloenda anirà enguany a càrrec del cuiner de l’Hostal Benet de la capital de les Garrigues, Xavier Benet.

A més de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i de la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, també han intervingut en la presentació el doctor en Història per la UdL i veí de les Borges, Marc Macià, que ha explicat els vincles històrics de les Borges Blanques amb la ciutat de Lleida. Per la seva part, el president de la Delegació a Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rafa Gimena, ha estat l’encarregat de presentar la Segona Missió de Promoció internacional de les Garrigues que es durà a terme en el marc de la 54a Fira de l’Oli.

Durant l’acte s’ha presentat el vídeo-anunci de la 54a Fira de l’Oli i les Garrigues i els assistents també han pogut visualitzar un vídeo-resum de la darrera edició de la Fira de l’Oli. L’orfeó del Soleràs Veus del Camp ha estat l’encarregat de l’acompanyament musical. El grup ha interpretat un repertori de tres peces: ‘Sota l’Om’, d’E. Morera; ‘Al Vent’, de Raimon; i ‘Cançó de Bressol’, de J. Brahms. En acabar la presentació, els assistents han pogut gaudir d’una degustació d’olis i productes típics de les Garrigues.

Info i imatge ACN

ilerdent

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.