Borges-Juneda alcaldes
Els alcaldes de les Borges Blanques i Juneda, Enric Mir i Antoni Villas, rebent el suport de veïns i representants polítics, entre altres, davant dels jutjats de Lleida
La cúpula de la fiscalia catalana ha decidit aquest dimarts continuar amb les diligències d’investigació contra desenes d’alcaldes que van col·laborar en el referèndum de l’1-O.

Així, es vol “determinar la seva eventual responsabilitat en la cessió dels locals o edificis de titularitat municipal efectivament disposats i oberts al públic com a centres de votació”, segons un comunicat de la Fiscalia Superior de Catalunya després de la reunió de la Junta de Fiscals de Catalunya, que inclou el fiscal superior, Francisco Bañeres, els fiscals en cap de cada demarcació provincial i els fiscals d’àrea. Per això, s’ha requerit a algunes policies locals perquè informin d’aquest aspecte.

Fa uns dies, la Fiscalia General de l’Estat va allargar sis mesos més la investigació, que es porta des de la Fiscalia Superior de Catalunya en el cas dels alcaldes que són diputats al Parlament i des de les fiscalies provincials i d’àrea en la resta de casos.
L’allargament de la investigació es produeix perquè els sis mesos establerts legalment per les diligències fiscals ja van caducar fa unes setmanes i calia arxivar-les, portar-les a un jutjat o allargar-les. (acn)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here