La Paeria ciutat neta
Globallleida-Àrea d'emprenedoria i empresa-

Uns 40 professionals entre restauradors, carnissers, xarcuters, artesans agroalimentaris, col·lectivitats i professors de cuina s’han donat cita al seminari sobre Responsabilitats Legals i Seguretat Alimentària en establiments alimentaris que ha acollit l’Aula de Formació de 9Grup (Països Catalans, 6). El curs, impartit per l’advocada especialitzada en dret alimentari, Marta Quintana; ha comptat amb demostracions culinàries de Jordi Albert sobre cocció, conservació i regeneració de plats segons la normativa de seguretat alimentària i s’ha desenvolupat en tres torns d’una durada aproximada de 90 minuts, dos al matí i un tercer, a la tarda.

 
Quintana ha donat a conèixer quines són les obligacions que tenen els establiments on s’elaboren i comercialitzen aliments i quines responsabilitats assumeixen en el cas d’una intoxicació alimentària. L’anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control (APPCC), el Registre Sanitari, els envasos, l’autorització sanitària, l’etiquetatge o la gestió dels al·lèrgens. Albert ha fet ús d’un nou forn (Naboo de Lainox) que cuina amb connexió a internet, bé per a recuperar receptes, o per altres qüestions tècniques.
 
Els responsables de 9Grup, Gemma Bernaus i Marc Triola, i l’advocada Marta Quintana, destaquen la importància de treballar en xarxa en matèria de formació, productors, consultors tècnics i jurídics per donar un bon servei i garantir la seguretat alimentària.
L’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crítics (APPCC o HACCP, per les sigles en anglès) és un procés sistemàtic preventiu per garantir la seguretat alimentària, de forma lògica i objectiva. És d’aplicació en indústria alimentària encara que també s’aplica en la indústria farmacèutica, cosmètica i en tot tipus d’indústries que fabriquen materials en contacte amb els aliments. En ell s’identifiquen, avaluen i prevenen tots els riscos de contaminació dels productes a nivell físic, químic i biològic al llarg de tots els processos de la cadena de subministrament, establint mesures preventives i correctores per al seu control tendeixen a assegurar la innocuïtat.
ilerdent

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.