Uns 40 professionals entre restauradors, carnissers, xarcuters, artesans agroalimentaris, col·lectivitats i professors de cuina s’han donat cita al seminari sobre Responsabilitats Legals i Seguretat Alimentària en establiments alimentaris que ha acollit l’Aula de Formació de 9Grup (Països Catalans, 6). El curs, impartit per l’advocada especialitzada en dret alimentari, Marta Quintana; ha comptat amb demostracions culinàries de Jordi Albert sobre cocció, conservació i regeneració de plats segons la normativa de seguretat alimentària i s’ha desenvolupat en tres torns d’una durada aproximada de 90 minuts, dos al matí i un tercer, a la tarda.
Forns intel·ligents per una cuina més segura i a l’última
Curs de Seguretat Alimentària per a cuiners i artesans amb forns connectats a internet A l'Aula de formació de 9Grup amb l'advocada Marta Quintana i el xef Jordi Albert de Lainox
Quintana ha donat a conèixer quines són les obligacions que tenen els establiments on s’elaboren i comercialitzen aliments i quines responsabilitats assumeixen en el cas d’una intoxicació alimentària. L’anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control (APPCC), el Registre Sanitari, els envasos, l’autorització sanitària, l’etiquetatge o la gestió dels al·lèrgens. Albert ha fet ús d’un nou forn (Naboo de Lainox) que cuina amb connexió a internet, bé per a recuperar receptes, o per altres qüestions tècniques.
Els responsables de 9Grup, Gemma Bernaus i Marc Triola, i l’advocada Marta Quintana, destaquen la importància de treballar en xarxa en matèria de formació, productors, consultors tècnics i jurídics per donar un bon servei i garantir la seguretat alimentària.
L’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crítics (APPCC o HACCP, per les sigles en anglès) és un procés sistemàtic preventiu per garantir la seguretat alimentària, de forma lògica i objectiva. És d’aplicació en indústria alimentària encara que també s’aplica en la indústria farmacèutica, cosmètica i en tot tipus d’indústries que fabriquen materials en contacte amb els aliments. En ell s’identifiquen, avaluen i prevenen tots els riscos de contaminació dels productes a nivell físic, químic i biològic al llarg de tots els processos de la cadena de subministrament, establint mesures preventives i correctores per al seu control tendeixen a assegurar la innocuïtat.
Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.