museus
Imatge d'arxiu del Museu de Lleida
La Generalitat impulsarà la gratuïtat dels seus museus per a joves de fins a 16 anys. Aquesta és una de les mesures que s’ha anunciat aquest divendres en el marc de la presentació per part de la Generalitat de les activitats que durà a terme en l’Any Europeu del Patrimoni Cultural 2018.

Així mateix, la mesura de la gratuïtat dels museus per a joves de fins a 16 anys haurà de ser aprovada per un futur executiu català quan aquest s’hagi constituït. L’Any Europeu del Patrimoni Cultural 2018 és una commemoració aprovada pel Parlament Europeu i el Consell d’Europa el 17 de maig de 2017 amb l’objectiu de promoure la participació, la descoberta del patrimoni cultural i donar a conèixer les possibilitats que ofereix per al desenvolupament de la societat. De fet, la Generalitat se suma a aquesta celebració europea per posar en valor el patrimoni cultural i natural de Catalunya i fer-lo visible a nivell internacional.

Catalunya també vol aprofitar l’esdeveniment, tal com ha explicat el director general de Patrimoni Cultural, Jusèp Boya, per “acostar tota la població catalana al seu patrimoni cultural; conscienciar la importància de protegir el llegat i mantenir-lo per a les generacions futures; incorporar el patrimoni i el turisme cultural com a element clau en un model més sostenible de desenvolupament, i generar l’oportunitat d’arribar a tot el territori i beneficiar les persones”.
Segons la Generalitat, el sector del patrimoni cultural genera a Catalunya un volum de negoci de 103 milions d’euros i hi treballen 4.5000 persones. També s’ha posat en marxa, com ha explicat Boya, el web anydelpatrimoni.cat obert a la participació per recollir els recursos en línia vinculats al patrimoni i l’agenda d’actes i activitats que s’aniran desenvolupant al llarg de l’any arreu de Catalunya.
ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here