Aquest dilluns, a l’emblemàtic Palau de Pedralbes de Barcelona, s’ha celebrat l’acte de lliurament dels premis i reconeixements de la tercera Beca ICG a la Innovació i Gestió en Hostaleria. L’esdeveniment ha estat presidit pel conseller d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, acompanyat del president de la Fundació ICG, Antoni Siurana, el president del Grup ICG, Andreu Pi, la directora d’Operacions del Basque Culinary Center, Paz Simon, i el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Joan Lluís Espinós. L’apadrinament dels premis ha anat a càrrec del xef de referència Josep M. Castaño, que lidera el Restaurant Malena de Gimenells (Lleida) que compta amb una estrella Michelin. També hi ha participat al guanyadora de l’edició anterior, Mònica Gàsquez.

Aquesta Beca, creada dins el programa de formació ICGUniversity, té com a finalitat fomentar l’emprenedoria, la generació d’idees, i el coneixement tecnològic en la formació dels alumnes i futurs professionals del sector de l’hostaleria, com a estratègia d’excel·lència, actitud creativa i innovació a l’empresa.

Els premis reconeixen la idea de negoci, el coneixement de sistemes tecnològics i la viabilitat dels projectes presentats pels estudiants que han finalitzat enguany els Graus Superiors de Formació Professional de Direcció de Serveis de Restauració o Cuina, del diferents instituts-escoles d’Hoteleria i Turisme de Catalunya.  En aquesta tercera edició de la Beca s’hi han inscrit un total de 40 alumnes.

El jurat, format per 10 membres representants de la comunitat educativa, ha seleccionat 11 finalistes, i ha atorgat el primer premi a Roser Juanola Subirós, alumna de l’Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, com el millor dels treballs presentats per la seva innovadora proposta de negoci i la seva viabilitat, i pel domini demostrat en l’ús i aplicació de les solucions tecnològiques pel control exhaustiu i la gestió, augmentant l’eficiència i la productivitat del mateix. El treball presentat, guanyador de la tercera edició de la Beca ICG és:

#BIS:Un espai gastronòmic vinculat a l’actívitat artística i amb una carta desenvolupada principalment amb cuina d’autor.  El projecte es desenvoluparà al vell mig del Poble Sec de Barcelona. En una zona de tradició teatral i d’espectacle.

El projecte es planteja amb l’bjectiu d’oferir àpats amb qualitat d’estrella michelin però més ajustada a les necessitats del client.

El Restaurant es fonamenta amb tres eixos vertebradors:

1.- CUINA AVANÇADA:  amb 4 menús degustació dirigits a un target concret: Vegetarià, Sense Gluten, Low Cost i Exquisit.  2.- TECNOLOGIA: amb l’ús d’aplicacions informàtiques per a la gestió, i tecnologies de mobilitat que facilitin les reserves, redueixin les llistes d’espera i milloren l’experiència del client. 3.- TEATRE: amb promocions teatrals com a reclam de públic.     

El premi que s’atorga a l’alumna guanyadora és una beca per estudiar un Màster en Innovació i Gestió de Restaurants a la prestigiosa facultat de ciències gastronòmiques Basque Culinary Center, valorat en 8.500€, i l’estada de tot el curs a Donostia – Sant Sebastià.  D’altra banda, l’Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona ha estat guardonat amb una dotació econòmica per la seva tasca i qualitat formativa, amb les solucions de software ICG (FrontRest, TeleComanda i ICGManager).

Llistat de guardonats i centres

   • Desè finalista – Mohamed Bakach Ghailan, de l’Institut  Cavall Bernat de Terrassa.

   • Novè finalista – Biel Martí Pardo, de l’Escola Joviat, de Manresa.

   • Vuitè finalista – Albert Purull Torras, de l’Escola Joviat, de Manresa.

   • Setè finalista – Carlota Arantxa Bilbao Ferrer, de  l’Escola Joviat, de Manresa.

   • Sisè finalista – Cristian Olmedo Buzón de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona.

   • Cinquè finalista – Marc Abad Tàpias, de l’Escola Joviat, de Manresa.

   • Quart finalista – Maria Jesús Tomás Blázquez, de  l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida.

   • Tercer finalista – Marc Colomé Molist,  de l’Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona.

   • Segon finalista – Jesús Manuel Ponte Rafaele, de Institut  Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona.

   • Primera Finalista – Laura Alcaide Simón, de  l’Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona.

   • Guanyadora – Roser Juanola Subirós, de l’Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.