L’emblemàtic Palau de Pedralbes de Barcelona, va acollir l’acte de lliurament dels premis i reconeixements de la primera Beca ICG a la Innovació i Gestió en Hostaleria. L’esdeveniment va ser presidit per la Consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz, acompanyada del president de la Fundació ICG,Antoni Siurana, el president del Grup ICG, Andreu Pi, el director de Projectes del Basque Culinary Center, Martxel Arozena, i el director general de Formació Professional,Melcior Arcarons. L’apadrinament dels premis ha anat a càrrec del xef de referència Joel Castanyé, que lidera el Restaurant La Boscana, i engunay ha rebut una estrella Michelin. 

Aquesta Beca, creada dins el programa de formació ICGUniversity, té com a finalitat fomentar l’emprenedoria, la generació d’idees, i el coneixement tecnològic en la formació dels alumnes i futurs professionals del sector de l’hostaleria, com a estratègia d’excel·lència, actitud creativa i innovació a l’empresa.

Els premis reconeixen la idea de negoci, el coneixement de sistemes tecnològics i la viabilitat dels projectes presentats pels estudiants que han finalitzat enguany els Graus Superiors de Formació Professional de Direcció de Serveis de Restauració o Cuina, del diferents instituts-escoles d’Hoteleria i Turisme de Catalunya.

En aquesta segona edició de la Beca ICG, el jurat format per 10 membres representants de la comunitat educativa, ha seleccionat 9 finalistes, i ha atorgat el primer premi a Mònica Gàsquez Aràs, alumna de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona, com el millor del treballs presentats per la seva innovadora proposta de negoci i la seva viabilitat, i pel domini demostrat en l’ús i aplicació de les solucions tecnològiques ICG pel control exhaustiu i la gestió, augmentant l’eficiència i la productivitat del mateix. El treball presentat, guanyador de la segona edició de la Beca ICG és:

Monlau, un espai creat per captar un client divers i selectiu, situat al casc antic de Sant Boi de Llobregat. Un multiespai gastronòmic, amb Restaurant, botiga Gourmet i zona de taller degustació. El projecte es desenvoluparà en un edifici molt cèntric proper a la zona esportiva i cultural de la ciutat. Disposa de tres àrees de negoci ben diferenciades, per rendibilitzar l’espai i la inversió. Presenta un Pla de viabilitat que permet avaluar perfectament la rendibilitat econòmica i ajustada dels diferents espais de negoci.

El premi que s’atorga a l’alumna guanyadora és una beca per estudiar un Màster en Innovació i Gestió de Restaurants a la prestigiosa facultat de ciències gastronòmiques Basque Culinary Center, valorat en 8.500€, i l’estada de tot el curs a San Sebastián. D’altra banda, l’Institut Escola d’Hostaleria de Barcelona ha estat guardonada amb una dotació econòmica per la seva tasca i qualitat formativa, amb les solucions de software ICG (FrontRest, TeleComanda i ICGManager).

La primera finalista ha estat Laia Balcells i Tost de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. El treball presentat d’aquest segon premi és:

L’Olivera, un espai gastronòmic pensat per un àmpli públic, situat a la comarca de les Garrigues. Restaurant de cuina tradicional amb taules. El projecte es desenvoluparà en una masia restaurada a Vinaixa, amb una oferta gastronòmica elaborada amb productes locals i en la mesura de lo possible amb productes ecològics. El Pla de viabilitat presentat permet avaluar i controlar els aspectesmés importants del negoci amb un bon pla econòmic i financer. El projecte té un gran potencial per desenvolupar l’oleoturisme, l’enoturisme i el turisme rural. Vol captar, per un costat, al client local, i per l’altre el turista que visita les Garrigues.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.