temporer
Un temporer a la campanya de la fruita en la zona del Baix Segre
El Departament d’Agricultura ha presentat el Pla d’acció de la fruita dolça, un ambiciós document que busca enfortir, consolidar i potenciar un sector que acumula anys de dificultats econòmiques, especialment en fruita de pinyol.

Aquest Pla es divideix en quatre eixos d’actuació i preveu una desena de mesures i 32 accions a dur a termeen el període 2018-2020. Entre les actuacions, destaquen la posada en marxa d’un pla per arrancar 2.000 hectàrees de fruita de pinyol a Catalunya amb fons comunitaris com a compensació pel veto rus i, mentre no s’implementi, Agricultura demana a Brussel·les que financi la retirada de 80.000 tones de préssecs i nectarines, un 60% de les quals haurien de correspondre a Catalunya.

El foment del consum de fruita dolça, la professionalització i la internacionalització del sector són altres dels àmbits en què incideix el Pla d’acció. Les diferents mesures previstes per aquests tres anys estan pressupostades en 19,3 milions euros, dels quals més de 10 milions els hauria d’aportar la Unió Europea –la majoria per al pla d’arrencades-, Agricultura assumirà uns 6 milions i també es confia en la col·laboració del Ministeri.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here