carrers
Globallleida-Àrea d'emprenedoria i empresa-

Joves de l’Associació Alba i de l’Escola Vedruna de Tàrrega han dissenyat un adhesiu per fer visibles problemes d’accessibilitat als carrers de la ciutat.

Fent ús de cadires de rodes, han fet un treball de camp per detectar els punts més crítics a nivell d’accessibilitat de carrers i espais públics i han enganxat els adhesius per fer-ho visible al conjunt de la ciutadania.

L’objectiu del projecte és confeccionar un mapa digital on quedin identificats tots aquests punts i després traslladar-ho a l’Ajuntament de Tàrrega perquè pugui impulsar millores.

També demanen a la resta de veïns que s’impliquin en el projecte compartint a través de les xarxes socials altres punts negres de la capital de l’Urgell per ampliar aquest mapa d’accessibilitat.

Des d’aquest dimecres, als carrers de Tàrrega es poden trobar enganxats adhesius vermells en forma triangular i amb la frase ‘Trenquem barreres’.

Forma part d’una iniciativa que han impulsat el grup de joves de l’Associació Alba i les alumnes del Cicle de Grau Mig d’Atenció a persones amb dependència de l’Escola Vedruna de Tàrrega amb l’objectiu de fer visibles els problemes d’accessibilitat que té la ciutat.

Els joves de l’entitat i de l’escola van reunir-se fa unes setmanes per dissenyar conjuntament aquest adhesiu. Dimarts van sortir al carrer amb cadires de rodes per identificar en primera persona les dificultats que tenen per moure’s.

En només dues hores van detectar més de 60 punts crítics a l’espai públic; voreres sense rampes, forats al mig del carrer o fanals que impedeixen el pas d’una cadira de rodes, entre altres.

Els van identificar amb l’adhesiu creat pels mateixos joves que han participat en el projecte.

Tots aquests punts conflictius els han recollit en un document amb la voluntat de plasmar-los en un mapa digital i en línia que esperen que estigui llest a finals de maig i que faran arribar a l’alcaldessa i als membres de l’Ajuntament de Tàrrega per reclamar que es facin les millores pertinents.

Els joves demanen la col·laboració de la ciutadania per detectar nous punts i conviden a tothom a fer una foto del problema i compartir-ho. Hi ha les xarxes socials, l’@associacioalba i el hashtag del projecte #trenquembarreres.

D’aquesta manera podran afegir-los al mapa digital.

Aquesta no és la primera vegada que Alba i Vedruna porten a terme un projecte conjunt en aquesta línia. L’any passat van fer un treball per analitzar els problemes d’accessibilitat dels edificis públics de l’Ajuntament.

Van acabar passant també al consistori targarí un informe per demanar-ne les millores.

ilerdent

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.