Façana lateral de l'edifici de la Diputació de Lleida
La Diputació de Lleida ha esmenat la duplicació detectada aquest dimecres en el cobrament de diversos impostos delegats per part de l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals.

El director de l’OAGRTL de la diputació lleidatana, Xavier Monné, ha comparegut aquest migdia per informar sobre la incidència, consistent en la duplicació de la càrrega de diversos impostos delegats i que ha afectat als rebuts domiciliats. En aquest sentit, ha assegurat que l’error es resoldrà mitjançant la retrocessió d’una segona càrrega que s’efectuarà abans de les 16 hores d’aquest mateix dimecres.

Aquesta duplicació ha afectat els rebuts corresponents a 180 municipis que tenen delegada la recaptació en la Diputació de Lleida, amb els quals la institució supramunicipal ha contactat des de primera hora del matí.

Es tracta de rebuts de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, clavegueram, aigua, escombraries i altres conceptes. Així mateix, l’OAGRTL gestionarà els casos en què s’hagués procedit a la devolució del càrrec per part del contribuent, garantint-ne la devolució dels costos.

Segons ha explicat Monné, aquest dimecres s’ha detectat aquesta duplicació en la càrrega del fitxer de domiciliacions de la primera cobrança de l’OAGRTL, que ha ocasionat que es carregués dues vegades el mateix fitxer, i per tant el ciutadà ha vist en el seu compte corrent dos càrrecs: un a començament del mes d’abril i l’altre el dia 11 d’aquest mateix mes.

Per solucionar l’error, l’OAGRTL s’ha posat en contacte amb l’entitat financera gestora dels rebuts i s’ha adoptat la solució de fer “una retrocessió global de la segona càrrega”, de tal manera que “el ciutadà veurà un apunt amb caràcter positiu i un amb caràcter negatiu”, corresponent a un ingrés en el seu compte pel mateix import i en la mateixa data valor que el dia de la data del càrrec; això vol dir que el resultat serà que el càrrec no ha estat mai fet, segons ha assenyalat Monné. Aquesta retrocessió es farà aquest dimecres abans de les 16 hores i el ciutadà ho podrà comprovar en dies successius. (acn)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here