síndic
Reñé en una foto d'arxiu
L’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals (OAGRTL) de la Diputació de Lleida ha informat aquest dijous que ja han estat abonats als afectats el 94,6% dels rebuts de diversos impostos que erròniament l’OAGTL havia cobrat per duplicat als contribuents.

La previsió és que la incidència estarà totalment resolta en les properes hores. En total, s’haurà procedit a la retrocessió automàtica dels 122.000 càrrecs corresponents al cobrament de diversos impostos delegats a l’OAGRTL per part de 194 ajuntaments. La Diputació de Lleida ha demanat disculpes per aquest error re recaptació i ha agraït la col·laboració rebuda per part dels consistoris. Es tracta de rebuts de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, clavegueram, aigua, escombraries i altres conceptes. Així mateix, l’organisme s’ha compromès a gestionar aquells casos en què s’hagués procedit a la devolució del càrrec per part del contribuent, garantint-ne la devolució dels costos.

L’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals va detectar aquest dimecres la duplicació en la càrrega del fitxer de domiciliacions de la primera cobrança de diferents impostos delegats per part d’ajuntaments, fet que va ocasionar que es carregués dues vegades el mateix fitxer, i per tant el ciutadà va veure en el seu compte corrent dos càrrecs pel mateix concepte: un a començament del mes d’abril i l’altre el dia 11 d’aquest mateix mes.

Per solucionar l’error, l’OAGRTL es va posar en contacte amb l’entitat financera gestora dels rebuts i es va adoptar la solució de fer una retrocessió global de la segona càrrega, de tal manera que el ciutadà veurà un apunt amb caràcter positiu i un amb caràcter negatiu, corresponent a un ingrés en el seu compte pel mateix import i en la mateixa data valor que el dia de la data del càrrec. D’aquesta manera, representarà que el nou càrrec no ha estat efectuat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here