Torregrossa
Un agent de la Guàrdia Civil observa algunes de les vaques que acollia l'explotació de Torregrossa
La Guàrdia Civil ha obert una investigació al propietari d’una explotació de bestiar boví de Torregrossa (Pla d’Urgell) per un suposat delicte de maltractament animal.

Durant una inspecció efectuada el 5 abril, el Seprona va localitzar a la finca nombrosos d’animals en “deficients condicions higienicosanitàries i amb evidents símptomes de desnutrició“. Els agents van poder comprovar que la granja no disposava de registres documentals des de l’any 2015 i que la majoria dels animals es trobaven sense identificar.

Per aquest motiu, el cos va aixecar una acta i, a més, va posar els fets en coneixement de l’oficina comarcal del Departament d’Agricultura a Mollerussa. El Seprona va dur a terme nous registres a l’explotació els dies 9 i 18 d’abril en què va constatar que quatre de les vaques havien mort, i també en va localitzar altres tres de semienterrades en avançat estat de descomposició. Davant el “pèssim” estat dels 31 animals que quedaven a la finca, el cos va procedir a la seva immobilització i posteriorment van ser sacrificats per part dels serveis veterinaris d’Agricultura.

En el marc de la investigació endegada, el Seprona també va poder constatar que el responsable de la granja venia llet al detall des de l’explotació sense cap tipus de control sanitari i ni autorització.

A la vegada, els agents van localitzar a l’interior de les instal·lacions una nau habilitada com a taller mecànic en la qual una persona de nacionalitat estrangera en situació irregular realitzava treballs de xapa i pintura en diversos vehicles, també sense disposar de cap autorització.

La Guàrdia Civil està instruint les diligències dutes a terme en el marc de la investigació per lliurar-les al Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de Lleida, i també ha citat el propietari de l’explotació, en qualitat d’investigat, com a suposat autor d’un delicte de maltractament animal.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here