La muntanya des de la seva vessant física i natural han inspirat al compositor Arnau Obiols (Seu d’Urgell, 1985) en el seu quart disc ‘Mont Cau’, editat per Microscopi.
En declaracions a l’ACN, Obiols explica que el fil que recorre l’àlbum i lliga totes les cançons, assenyala, és “el respecte a l’entorn natural”, que en el seu cas té nom de muntanya. La veu i la bateria són protagonistes d’un l’àlbum on també hi ha electrònica i gravacions de camp, i altres instruments. ‘Mont Cau’, d’entrada, només està disponible en digital al Bandcamp d’Obiols i en format vinil. Posteriorment, el 27 d’octubre arribarà a Spotify i a la resta de plataformes digitals.
Obiols explica que tot i ser el quart disc, es pot dir que és el segon després de ‘Tost’.
El músic indica que la recerca que va fer amb ‘Tost’ d’aquest part més humana de la muntanya i del Pirineu, amb un repertori basat en els cants col·lectius i la cançó tradicional des d’un punt de vista actual, varia en el nou disc. ‘Mont Cau’, apunta, “surt del cansament de la part humana, que a vegades és descoratjadora, i està inspirat en aquesta vessant més física i natural de la muntanya”.
Obiols elabora un repertori basat en músiques i lletres pròpies però també agafa alguns textos i reflexions d’autors contemporanis com l’escriptor i artista Perejaume dels quals, juntament amb el científic ambiental Martí Boada se’n pot escoltar la seva veu.
El cantant també posa musica al recordatori de la mort de la seva padrina materna escrit pel seu pare.
Confessa que és el disc que més li ha costat fer. “Més enllà de les cançons tradicional que han arrelat aquí, volia fer una cosa que parlés des del meu temps i tingués l’aroma del territori on visc (Alt Urgell) i de com jo sento aquest territori”.
A partir d’aquí ha anat treballant els elements i la percussió com a base i hi ha afegit dos elements recurrents per a ell que són les gravacions de camp i la part electrònica.
Així mateix, apunta Obiols, hi ha una família de cançons que ha fet des de la guitarra i que volia incorporar a la resta del repertori. La base dels temes és la veu, la bateria i una part electrònica que l’ajuda, diu, a lligar-ho tot plegat.
El compositor ha estat l’encarregat de posar la veu, bateria, percussions, flabiol, guitarres, electrònica i gravacions de camp. Ha estat acompanyat per Santi Careta a la producció, sintetitzador i banjo a ‘El Nus’ i orgue a ‘M’adreço a tu’; per Adrià Serrano, en l’enregistrament, i Jan Valls, en les mescles i masterització. L’àlbum va ser enregistrat a Santa Eugènia de Relat (Bages) els dies 29 i 30 de gener, i 17 de febrer de 2022 i ha estat editat pel Segell Microscopi.
Presentacions
El compositor va presentar el disc al Mercat de Música Viva de Vic i actuarà també al Festival Natures i a L’Auditori de Barcelona. ACN
Aquesta web t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Teleponent com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Teleponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Webempresa. (https://www.webempresa.com/aviso-legal.html). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.