El Consell de govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha aprovat en la sessió extraordinària d’aquest dilluns la nova estructura departamental de la institució, que passa de 27 a 18 departaments.
La mesura ha prosperat per 25 vots a favor, 10 en contra i 2 en blanc. El rector Jaume Puy ha defensat que la nova estructura “és millor que l’actual” i “ajudarà a millorar la gestió”, tot i que ha reconegut que hi ha coses “clarament millorables”, davant les queixes, esmenes i al·legacions rebudes.
Després del vistiplau del Consell de govern, el Consell Social de la UdL emetrà un informe i, si és favorable, la reforma se sotmetrà a votació en claustre extraordinari el 14 de juliol. Així, la UdL culminarà un procés que va engegar l’abril del 2021.
El vicerector de Professorat, Francesc Giné, ha explicat que la nova estructura de 18 departaments -6 que es mantenen i 12 de nova creació- “suposa una mitjana de 27 professors a temps complet per departament, un valor proper a la mida mitjana dels departaments de la resta d’universitats territorials catalanes”.
“Aquesta nova estructura ens permetrà accedir a convocatòries competitives amb més garanties, així com millorar les col·laboracions entre àmbits afins, tant a nivell docent com de recerca”, ha indicat.
La proposta per reduir els departaments de la UdL ha rebut 16 queixes, esmenes i al·legacions, de les quals dos eren a la totalitat de la nova estructura. Aquestes dues han estat presentades una, pel Departament de Dret Públic, i l’altra, conjuntament pels 7 departaments i la direcció de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària i Forestal i de Veterinària (ETSEAiFidV), segons ha informat la universitat lleidatana.
Afectació de la mesura per facultats
L’ETSEAiFidV redueix els seus 7 departaments actuals a 4 (Ciència Animal; Ciència i Enginyeria Forestal i Agrícola; Tecnologia d’Aliments, i Medi Ambient i Ciències del Sòl i Química), mentre que la Facultat de Lletres passa de 6 a 3 (Llengua, Literatura i Comunicació; Llengües i Literatures Estrangeres, i Geografia, Història i Història de l’Art).
La Facultat de Dret, Economia i Turisme passa de 4 a 2 (Dret i Economia, i Empresa). En el cas de la Facultat de Medicina en perd un i es queda amb 3 departaments (Ciències Mèdiques Bàsiques; Medicina experimental, i Medicina i Cirurgia. Pel que fa a la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social redueix els departaments de 3 a 2 (Ciències de l’Educació, i Psicologia, Sociologia i Treball Social).
La Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia manté el seu únic departament. De la seva banda, l’Escola Politècnica Superior és l’única que incrementa departaments i passa dels 2 actuals a 3 (Enginyeria Informàtica i Disseny Digital; Enginyeria Industrial i de l’Edificació, i també Matemàtica). ACN
Aquesta web t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Teleponent com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Teleponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Webempresa. (https://www.webempresa.com/aviso-legal.html). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.