abús

ilerdent

L’Ajuntament de Lleida ha presentat aquest dimarts una campanya contra els abusos sexuals a menors arran dels casos d’abusos sexuals denunciats fa més de tres anys a l’Aula de Teatre.

La tinent d’alcalde, Sandra Castro, ha explicat que van ser elles qui els van demanar fer una campanya municipal per conscienciar d’aquests comportaments i evitar que es produeixin. Laia Navarra ha dirigit el disseny dels cartells i les càpsules de vídeo que posen el focus sobre l’agressor. “Estem acostumats a veure campanyes on la víctima és la protagonista, però volíem fugir de la revictimització”, ha explicat Navarra. El format -collage i vídeos verticals- va clarament adreçat al públic adolescent amb una frase comú: ‘No és un joc, és abús’.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha explicat que la campanya té tres objectius: prevenir els abusos sexuals a infants i adolescents, enviar un missatge clar a l’abusador i als comportaments delictius que comet i també a les persones que coneixen els fets i no els denuncien perquè “la inacció ens fa còmplices”, recorda.

En aquest sentit, la campanya recull la frase ‘Si ho saps i calles’ també és abús.

Tant aquesta com ‘No és un joc, és abús’, es repeteixen als cartells i vídeos. La campanya alerta l’agressor que ‘seduir, convidar a veure porno, tocar les parts íntimes, demanar fotografies íntimes i dir això és un secret entre tu i jo a un menor’ és abús sexual.

La tinent d’alcalde Sandra Castro ha explicat que l’origen d’aquesta campanya va ser una reunió amb les alumnes de l’Aula de Teatre de Lleida i que, arran del seu testimoni, van voler “fer alguna cosa útil per als infants i joves”.

La dissenyadora de la campanya, Laia Navarra, ha reconegut que ha estat “un repte” i que s’ha fet possible gràcies a la feina conjunta de molta gent.

El seu objectiu, afegeix, era “plasmar la doble cara de l’agressor que fa un joc de seducció cap a l’infant i la doble realitat que viu la víctima”.

Des de la Paeria recorden que en cas d’abús sexual a menors es pot demanar ajuda al telèfon 116111 d’Infància respon (24h). Mitjançant aquest servei, la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) endega l’activació dels protocols que corresponguin i mobilitza l’equip a qui pertoqui actuar (segons la tipologia de la trucada).

També es pot demanar ajuda al telèfon 900 900 120 o bé al 016 contra la violència masclista. En cas d’emergència al telèfon 112.

A més, recorden, per a atenció presencial es pot demanar cita als Serveis Socials municipals (973 930 022) i al Centre Municipal d’Informació i Atenció a les Dones (973 700 461). També es pot demanar cita al Servei d’Intervenció Especialitzada de la Generalitat de Catalunya al 973 24 65 07. ACN

Globallleida-Àrea d'emprenedoria i empresa-

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquesta web t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Teleponent com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Teleponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Webempresa. (https://www.webempresa.com/aviso-legal.html). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.