El president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol, ha demanat aquest dimarts des de Lleida que es constitueixi un Govern ràpid i que sigui un govern just que governi per a tothom i ha afegit que vol un candidat a la Generalitat que “no sigui protagonista del que ha succeït a Catalunya” i que entengui que es faci política dins de la llei. Pel que fa a la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) que diu que no veu incitació a l’odi en la crema de fotos de Joan Carles I i Sofia a la plaça del Vi de Girona per part de dos joves el 13 de setembre de 2007, Rosiñol ha dit que respecta la decisió del TEDH però que “no cal cremar la fotografia de ningú per reivindicar els teus objectius polítics”. Ho ha dit després d’una reunió amb l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, en el marc d’un seguit de reunions en ajuntaments de tot Catalunya, en què han convidat l’alcalde i els regidors a les manifestacions que SCC ha convocat a Madrid (17 de març) per mostrar que Espanya és diversa i a Barcelona (18 de març), que transcorrerà des de Colom fins a l’estació de França “per fer una crida al seny i a la convivència”.

Pel que fa a Jordi Sánchez com a candidat a la Generalitat, Rosiñol considera que no seria adient perquè Sánchez “és protagonista d’aquesta fractura social a Catalunya i d’acostar-nos al precipici on ens ha portat Puigdemont”. Des de SCC demanen un candidat, “el que sigui”, “que pugui ser-ho i que entengui que es pugui fer política dins de la llei perquè tot el que sigui fora de la llei és populisme”. “Sánchez ens sembla una cosa extemporània i seguir donant voltes a la roda per no sortir d’aquest atzucac”, ha afegit.

Rosiñol ha insistit que s’ha de constituir un govern “el més ràpid possible” i un govern que governi per a “tothom”. “No podem estar pensant que estem en un procés interruptus o que tenim una república inexistent o que volen fer una assemblea de càrrecs independentistes a Brussel·les” ha dit i ha lamentat que es continuï amb aquest relat que “no porta enlloc”. “Només on ens va portar el 6 i 7 de setembre que és a la confrontació i a estar fora del marc legal”.

Respecta la decisió del TEDH però demana “serenitat”

Sobre la decisió del TEDH, Rosiñol ha assegurat respectar-la perquè creuen profundament, ha dit, en la divisió de poders. És per això que “acceptem les resolucions de qualsevol tribunal de justícia”. És cert però, ha afegit que la dinàmica de cremar fotografies i banderes no només a Espanya sinó també a d’altres països, “no ens agrada”. “Creiem que cal ser respectuosos amb els símbols de tothom, amb aquells que ens agraden i amb aquells que no”. Rosiñol ha fet una crida a la “serenitat” i ha dit que “no cal cremar la fotografia de ningú per reivindicar els teus objectius polítics”. (acn)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here