Sr. Director:
Tal i com avançava el diari “El Economista” fa unes setmanes, un total de 181 consellers delegats de grans companyies dels Estats Units – entre ells, la majoria dels que conformen el Dow Jones – van signar un document en el que diuen compartir una visió empresarial on prevalgui la seva tasca per millorar la societat i en el qual està absent el terme “beneficis”.
Valoro positivament aquesta notícia perquè aquest és un bon punt de partida per part dels més poderosos del planeta per arribar a solucionar tots aquells problemes que no ens solucionen els polítics.
Tard o d’hora, l’elitocràcia o el “semicapitalisme” esdevindran un sistema en benefici de la societat d’arreu del món i podria ser viable també als països subdesenvolupats, com ara el continent africà.
Aquest model que plantejen aquests CEO’s no crec que es tracti d’una nova forma de feixisme com algunes persones ja m’han dit per les xarxes socials i a la cara com tampoc crec que posin en perill la classe baixa o mitjana dels països desenvolupats.
Al contrari: veient el panorama actual i tot el que succeeix arreu del món (i també a casa nostra) hi ha motius per ser optimistes.
La globalització i la renda bàsica universal (RBU) cada dia són més a prop perquè els polítics ja s’ho prenen més seriosament i poden ser els pilars fonamentals de la societat actual i especialment de les generacions que estan per venir.
Entre els CEO que han signat el document destaca el mateix Dimon, Tim Cook (Apple), Jeff Bezos (Amazon), Brian Moynihan (Bank of America), Philip Blake (Bayer), Dennis Muilenburg (Boeing), James Quincey (Coca Cola), Darren Woods (Exxon), James Hackett (Ford), Lachlan Murdoch (Fox Corporation), Mary Barra (General Motors), David Solomon (Goldman Sachs), Ginni Rometty (IBM), Ajay Banga (Mastercard), James Gorman (Morgan Stanley), Ramón Laguarta (Pepsi), Doug McMillon (Walmart) i Alfred Kelly (Visa), entre molts altres.
Aquests grans empresaris poden aportar certa estabilitat econòmica i social prolongada a l’humanitat. L’esperança mai s’hauria de perdre i aquesta utopia o posició és igual de legítima que la de voler un país independent o la de tenir una república.
JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Activista sociocultural i Fundador d’ElMercadal.cat
Aquesta web t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Teleponent com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Teleponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Webempresa. (https://www.webempresa.com/aviso-legal.html). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.