L’hivern es resisteix a marxar i la neu no cessa a cotes altes del Pirineu. En localitats com Espot (Pallars Sobirà), Puigcerdà (Cerdanya) o Vielha (Val d’Aran) s’han despertat blanques i les imatges de postal s’han repetit arreu.
Avets
Imatge de la zona dels Avets, al Port de la Bonaigua nevada, el dia 11 d’abril del 2018

Les màquines llevaneu, que ja pensaven haver finalitzat la temporada, han hagut de tornar a sortir i netejar algunes vies on s’hi ha acumulat la neu. El port de la Bonaigua (C-28) està tancat per risc d’allaus i al port del Cantó (N-260) està restringit el pas de camions de 3a categoria. A l’Alt Urgell hi ha tres vies locals per on s’ha de circular amb cadenes. Aquesta neu a les parts baixes és pluja i el cabal dels rius baixa força ple. Alguns pantans com el de la Torrassa (Pallars Sobirà) segueix desembassant aigua amb una comporta de les cinc oberta. Espot entre els dies 10 i 11 d’abril porta acumulats 53,9 litres. Entre el dia 6 i el 9 d’aquest mes ja va registrar 111,7 litres.

C-28
Imatge d’una màquina llevaneus a la C-28, direcció al Port de la Bonaigua

Al port de la Bonaigua s’han registrat 51,7 litres entre el dia 10 i 11 i ja portava acumulats 97,5 litres entre els dies 6 i 9 d’abril. Pràcticament tota aquesta pluja és en forma de neu i per tant el desglaç encara no ha començat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here