Torrons Alemany

L’hostaleria celebra l’aixecament de les restriccions i “deixar enrere aquesta etapa tan dura i poder començar a treballar en condicions gairebé normals”, assenyala Ramon Solsona, secretari general de la Federació d’Hostaleria de Lleida.

“La millor notícia és que s’està constatant que la vacunació està funcionant i el sistema sanitari aguanta la pressió”, remarca. Tot i això, considera que les limitacions d’aforaments i horaris es podrien haver aixecat abans.

Bàner retroba't La Paeria

Alguns establiments, però mantindran algunes restriccions com la separació entre taules per seguir donant seguretat als clients i horaris més limitats per conciliar la vida dels treballadors, apunta la copropietària del grup Macao, Sandra Sabaté.

L’hostaleria i la restauració tornen a treballar sense restriccions per la covid-19 després de l’aixecament de les mesures que afectaven el sector. Des d’aquest divendres, l’aforament en espais interiors dels establiments pot arribar al 100%, mentre que fins ara estava limitat al 50%. També s’ha eliminat la limitació d’un màxim de deu persones per taula tant a dins com a fora dels locals. Així mateix, ja no cal deixar una distància mínima d’1,5 metres entre taules a l’exterior i de 2 metres a l’interior de bars i restaurants.

A la vegada, els establiments recuperen els horaris habituals del sector i, d’aquesta manera, poden obrir fins a les 2.30 hores, amb 30 minuts afegits els divendres, dissabtes i vetlla de festius i es manté l’obligació de portar mascareta en espais interiors mentre no es consumeix. Tot i això, alguns locals seguiran mantenint part de les restriccions per donar més seguretat als clients i per oferir una millor qualitat de vida als seus treballadors. “No cal que un restaurant estigui obert fins a les 2.30h i s’ha de donar vida a l’oci nocturn”, apunta Sabaté.

La pandèmia provoca el tancament d’establiments però menys dels previstos

Hostaleria de Lleida està avaluant l’afectació real de les restriccions i ja avancen que hauran tancat menys dels locals que preveien un any enrere. En aquest sentit, Solsona posa de relleu la resiliència de sector, malgrat els tancaments i limitacions en l’activitat que ha hagut d’assumir durant la pandèmia.

En el cas de Lleida, considera que el tancament de locals serà inferior a altres zones del país més dependents del turisme on, de mitjana, hauran tancat entre un 20% i un 25% d’establiments d’hostaleria o restauració, assenyala. Tot i això, Solsona lamenta que alguns negocis “s’han quedat pel camí”. A la vegada, posa de relleu que les restriccions i la pèrdua d’ingressos han portat molts establiments a endeutar-se i “això s’ha d’anar pagant”. “No és que a partir d’ara s’hagi acabat, ara queden crèdits i factures per pagar”, afegeix.

ilerdent

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.