referèndum
La subdelegada del govern, Inma Manso

L’Ajuntament de Linyola (Pla d’Urgell) interposarà una denuncia judicial contra la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, a qui consideren com la màxima responsable a Lleida de la violència policial que hi va haver per part de la Guàrdia Civil i la policia espanyola durant la jornada electoral del referèndum de l’1-O. Segons l’alcalde de Linyola, Àlex Mases (ERC), ”Manso és responsable d’una barbàrie” i també de ”sembrar el terror i un encongiment de cor insuportable i injustificable”. L’alcalde també té previst demanar ”enèrgicament la seva dimissió immediata”. De moment, el municipi ja ha decidit decretar persona ‘non grata’ Inma Manso i també s’ha denunciat el ”passotisme i la ceguera política d’Àngel Ros”, alcalde de Lleida, vers els atacs policials.

Segons Mases, a la denuncia s’hi sumaran la majoria dels pobles governats per ERC a la demarcació de Lleida. Des del consistori també s’ha proposat al Ple d’alcaldes del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, que va tenir lloc el passat dilluns, que s’adhereixin a la denúncia tots els municipis, siguin del color que siguin.

Des de l’Ajuntament de Linyola es proposa que aquesta denuncia es repliqui a totes les demarcacions de Catalunya. Juntament amb Manso, també es denuncia al delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo. Mases considera que ”s’ha comportat com un virrei imposat i visceral”. (acn)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here