calor
ilerdent

La Paeria de Lleida ha activat avui la Fase 2 del Pla d’actuacions per prevenir els efectes d’una onada de calor. Tenint en compte l’avís per les previsions d’altes temperatures a la ciutat en les pròximes hores.

La previsió per avui és que a la comarca del Segrià entre les 14 i les 20 hores hi hagi una probabilitat del 10 al 30% de superar la temperatura de 38,1ºC (perill alt). Per demà i dimecres, la previsió és que la probabilitat augmenti del 30 al 70%. El nivell de perill per a ambdós dies se situa en cinc sobre sis. És molt probable que s’allargui fins dijous.

Així doncs, caldrà seguir les actuacions previstes en la memòria del POCSMLL 19 i en concret del punt 7 Fase 2, que són, amb caràcter general, les següents:

Revisió dels recursos humans per part del departament de Protecció Civil: voluntaris de protecció civil que es puguin necessitar en una situació de superació de perill alt com a suport per al transport de persones vulnerables; i que no disposen de condicions adequades en el domicili a locals municipals habilitats per fer aquest tipus d’allotjament.

Revisió dels recursos materials: equipaments dels locals municipals climatitzats  i vehicle de transport comunitari; per tal de fer aquest trasllat de persones del seu domicili als locals municipals d’allotjament temporal per prevenir els efectes de la calor.

A través de la regidoria de Polítiques per al dret de les persones s’intensifiquen les trucades a les persones més fràgils. Es fa mitjançant els serveis assistencials a nivell domiciliari recordant les indicacions de prevenció enfront una onada de calor.

També per part dels equips bàsics d’atenció primària i d’atenció a la infància i de l’alberg municipal es fa un seguiment individualitzat de les persones vulnerables que s’han censat.

Es continua recomanant a la població de Lleida i en especial a la més vulnerable a aquest risc; com les persones majors de 75 anys, malalts crònics, persones discapacitades físiques/psíquiques, indigents. Així com persones que queden desemparades i exposades directament als efectes de la calor que segueixin les indicacions següents:

Fresca a casa:

– Tanqueu les persianes quan hi toca el sol.

– Obriu les finestres durant la nit.

– Estigueu-vos a les zones més fresques.

– Refresqueu l’ambient amb ventiladors, aire condicionat, etc.

– Si no teniu aire condicionat, mireu de passar com a mínim dues hores al dia en llocs climatitzats (centres comercials, casals, cinemes, etc.)

Busqueu l’ombra al carrer:

– Eviteu sortir al migdia, quan fa més calor.

– Porteu una gorra o un barret i utilitzeu roba lleugera i que no sigui ajustada.

– Mulleu-vos una mica la cara i la roba.

– Vigileu en els trajectes amb cotxe durant les hores de més sol.

– Limiteu l’activitat física intensa.

Molta aigua:

– Beveu aigua i sucs de fruita.

– Refresqueu-vos sovint.

– No prengueu begudes alcohòliques.

– Eviteu els menjars molt calents.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.