canvi climàtic
Una iniciativa a la que es sumen moltes ciutats europees

L’Ajuntament de Lleida s’ha adherit un any més a L’Hora del Planeta, la iniciativa que World Wide Fund for Nature (WWF) promou a escala mundial per conscienciar la ciutadania que no hi ha marxa enrere en canvi climàtic i que plegats som la solució.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha signat el compromís municipal amb la campanya, que enguany du el títol ‘Conèctate y Apaga la Luz’, i que deixarà la ciutat a les fosques el pròxim 24 de març, de 2/4 de 9 del vespre fins a 2/4 de 10 de la nit, apagant la llum dels edificis i monuments més emblemàtics.

El paer en cap també s’ha compromès a fer difusió d’aquesta iniciativa, convidant els ciutadans a estalviar energia a les seves llars i els seus desplaçaments, i a treballar per una ciutat més verda i respectuosa amb la natura.

El Palau de la Paeria, la Seu Vella, el Pal·las, el Casino i els ponts i passarel·les de la ciutat quedaran a les fosques en suport a aquesta campanya de sensibilització mediambiental.

L’Ajuntament de Lleida treballa per conscienciar la població sobre la importància del respecte global vers el medi ambient i porta a terme diverses accions vinculades a la sostenibilitat i l’eficiència energètica. En els darrers anys, n’ha donat exemple amb la renovació de la il·luminació pública de la ciutat, que ha permès reduir l’emissió de CO2. També s’han fet altres actuacions en l’enllumenat que han permès situar Lleida en la línia de ciutats europees com Berlín, Estocolm o Birmingham.

Cada any, milions de persones d’arreu del món s’uneixen a aquest gest simbòlic per defensar el medi ambient. L’Hora del Planeta rep també el suport d’empreses, governs i centres educatius. Milers de ciutats apaguen cada any els llums dels principals edificis i monuments per donar suport amb aquesta acció a la campanya de WWF.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here